Gå til indhold
På vandretur på Sukkertoppen

Vandreruter i Østjylland

Foto: David Jervidal

Kystlandets varierede natur og gode infrastruktur skaber gode rammer for vandreture for enhver smag. Her er spændende ruter gennem alverdens naturformer. Uanset hvilken type rute du efterspørger, hvor langt du vil gå og hvem du går med, så har Kystlandet ruter, som passer perfekt til dig. 

En vandrerute er ikke bare en vandrerute

Kystlandet er kendetegnet ved variation og muligheder og byder på nogle af de bedste vandreture i Østjylland. Her er der noget for alle. Men det kan være lidt af en jungle at finde rundt i det store udvalg af vandreruter. 

Vi guider dig til vandreture i den østlige del af Jylland, som er skræddersyet til dig og dine behov. 

Se Top 10 over de bedste vandreruter

Hvem skal med på tur?

Vandreture med børn

Tag børnene med ud under åben himmel

Foto: Destination Kystlandet
Kvinde går tur med hund i snor i en skov

På vandretur med hunden

Få luftet hunden i Kystlandet

Foto: Pexels
Vandretur i Sondrup bakker

På rundtur

Fra A til B og til A igen

Foto: Destination Kystlandet

Vores top 10 over de bedste vandreruter

Liste
Kort
To står ved udsigtstårn ved kyststien
Foto: Destination Kystlandet
01

Kyststien Snaptun-Juelsminde (22 km)

Oplev hele Juelsmindehalvøens kyststrækning ud til Kattegat på denne populære rute, som er blandt de mest varierede og spændende kystruter i Danmark. Skov, strand, landbrug, herregårde, eng og hyggelige havnebyer er på menuen på turen mod feriebyen Juelsminde. Tag turen i en bid eller udvælg en del af ruten. Der er mange parkeringsmuligheder og  busforbindelse langs hele strækningen. Parkering ved havnen i Snaptun. 

Læs mere
Sti ved Husodde
Foto: Destination Kystlandet
02

Fjordminoen (59 km)

Den skiltede vandrerute, som fører hele vejen rundt om Horsens Fjord byder på en alsidig vandreoplevelse med varierede naturformer og ikke mindst et øhop på fjordens øer Alrø og Hjarnø. Fra bynære panoramaruter til kuperede skove, eng, idyllisk marklandskab, øer, havne og masser af kulturhistorie. Rundturen kan startes mange steder, men det er oplagt at starte i Horsens og tage turen i etaper. I tilknytning til ruten er også flere skiltede sideforløb, som fører rundt i spændende naturområder. 

Læs mere
Den Genfundne Bro
Foto: Alexander Mogensen
03

Naturstien Horsens-Silkeborg (61 km)

En af Danmarks bedste ruter til langdistancevandring finder du på denne asfalterede jernbanesti gennem smuk natur i Bakkelandet mellem Horsens og Silkeborg. På den lange tur, kommer du næsten ikke ud på trafikeret vej, og traver blandt andet over Den Genfundne Bro undervejs. Turen kan inddeles i etaper eller klares over to dage med en overnatning i Brædstrup. Parkering i Horsens kan foretages ved Scandic Opus Horsens på Egebjergvej.   

Læs mere
04

Gudenåstien - fra det store vandskel til Uldum Kær (20 km)

Fra det store vandskel, hvor Gudenåen og Skjernåen har sit udspring i Tinnet Krat, kan du følge denne rute gennem smuk natur langs Gudenåen. Landskabet i Gudenådalen er unikt med en, kær, krat og egeskov. Turen slutter i Danmarks største kærområde, Uldum Kær. Parkering ved Gudenåens udspring på gaden Vandskellet eller ved shelterne i Uldum Kær ved Kærvejen. 

Læs mere
05

Kaninoen - rundt om øen Endelave (21 km)

Tag turen rundt om denne smukke ø i Kattegat på en dejlig kystnær vandretur gennem unik, fredet natur. Mærk østemningen og se om du kan spotte nogle af øens tusindvis af vilde kaniner. Hvis 21 kilometer er i overkanten er der også skiltede ruter på 12, 5 og 3 kilometer, som alle har deres udgangspunkt på havnen, hvor du også kan parkere bilen. 

Læs mere
06

Kyststien ved Hou (Rundtur - 10 km)

Den skiltede kyststi ved Hou fører dig langs Odderkystens fine strande fra Hou til Hølken Strand og tilbage gennem færgebyen Hou. Undervejs er der optimale muligheder for at nyde sommervejret med en kold is eller en dukkert i Kattegats blide bølger. Parkering kan foretages flere steder i Hou by - blandt andet ved den officielle parkeringsplads til Hou Strand på Villavej samt ved Hølken Strand. 

Læs mere
Bygholm sø
Foto: Malik Parsberg Skydsgaard
07

Rundt om Bygholm Sø (7 km)

Bygholm Sø er et af Horsens-områdets mest elskede udflugtsmål. Ruten rundt om søen går helt ned til søbredden i det skovklædte område ved Åbjergskoven. Undervejs kommer du nært forbi den velholdte jættestue Grønhøj og en campingplads med shelters og legeplads. Parkering  kan foretages mange steder. Blandt andet ved p-pladsen på Åbjergskovvej ved søens sydvestlige hjørne. 

Læs mere
08

Banestien Horsens-Odder (35 km)

Skøn varieret vandrerute. Undervejs vil du opleve store skift i landskab fra by til skov, landbrug, strand, fjord, eng, mose og hyggelige landsbyer på den skiltede rute. Turen har lidt af det hele. Der er rig mulighed for parkering og busforbindelse langs hele ruten, så turen kan deles op i etaper. Parker eventuelt ved Strandparken i Horsens og følg Næsset til stien. 

Læs mere
Den høje skrænt ved Sønderklint på Tunø
Foto: Melissa Villumsen
09

Rundt om Tunø (8 km)

Den voldsomt idylliske bilfri ø Tunø har en smuk skiltet vandrerute, som går hele vejen rundt om øen. Næsten hele vejen har du udsigt til havet, og en stor del af vejen går du på høje skrænter med et fantastisk vue. Det meste af turen er på græssti. Tag børnene med og drag ud på den populære skattejagt. Gå turen rundt, svar på spørgsmål undervejs og få en medalje som bevis. Tunø er bilfri, så parker omkring havnen i Hou. 

Læs mere
Landskabet ved sukkertoppen
Foto: Destination Kystlandet
10

Gudenåstien Voervadsbro-Emborg (17 km)

Smuk rute langs Gudenåen gennem den betagende natur i den sydlige del af Søhøjlandet. Turen fører dig over et af Danmarks smukkeste udsigtspunkter, Sukkertoppen, og til det historiske udflugtsted Klostermølle ved bredden af Jyllands største sø, Mossø. Parkering overfor Voervadsbro Teltplads på Ådalen eller på P-plads ved Vilholtvej. 

Læs mere

#kystlandet: