©  Foto:

Vejlskoven og Rathlousdal Skov i Odder

For de naturglade er en af byen Odders store styrker de mange skove, som omgiver byen og indbyder til vandreture i det fri. I byens sydlige udkant ligger både Vejlskoven og Rathlousdal Skov, og disse kan let kombineres til en udflugt i det grønne.

På skovtur nær centrum af Odder

Det tager ikke mange minutter at gå fra Odders hyggelige handelscentrum til den grønne mur, som møder dig kun 500 meter i en sydlig retning. Her ligger to gamle herregårdsskove, tilhørende Rathlousdal Gods. Der er let adgang til skovene, gode parkeringsmuligheder og masser af stier, som gør det let at komme omkring.

 

Vejlskoven

Vejlskoven ligger umiddelbart syd for bymidten i området mellem Sønderbakken, Horsensvej og Kongshusvej.  Nær indgangen på Sønderbakken (overfor Holsteinsgade) er der udstyr til skovfitness. Tæt herpå ligger også Odder Museum. Skoven går cirka 1,5 kilometer i sydlig retning langs Horsensvej. Fra skovens sydligste udkant kan I eventuelt overveje at krydse Horsensvej og gå en tur gennem Randlev Mose. Følg i så fald skiltene for Banestien Horsens-Odder ad Brødkjærvej. Skoven har et godt netværk af skovstier, som gør det muligt at få rørt bentøjet, og en tur rundt i skoven kan snildt blive 7 kilometer, hvis I udforsker det hele.

Fra skovens nordvestlige hjørne kan I gå ad en sti, som følger Kongshusvej mod sydvest. Her rammer I Rathlousdalvej, ganske tæt på herregården og indgangen til Rathlousdal Skov.

 

Rathlousdal Skov

Rathlousdal Skov omfavner den flotte, historiske herregård af samme navn. Skoven kaldes også Dyrehaven, da en tidligere godsejer her valgte at åbne en zoologisk have, som havde status af en offentligt tilgængelig park til glæde for byens borgere. I dag er eneste tilbageværende spor af den zoologiske have en særdeles velbevaret bjørnegrotte, som er ret så populær blandt børn. Her kan børnene stå bag tremmerne og brøle, mens mor og far tager det helt perfekte billede.

Der kan parkeres i siden af vejen ved Kongshusvej, tæt på stedet, hvor Kongshusvej møder Lundhoffvej. Følg herfra blot stien gennem skoven i nordvestlig retning. Efter et par hundrede meter ligger Bjørnegrotten på jeres højre hånd. Følger I stien, får I en rundtur på godt og vel 3 kilometer. Denne kan kombineres med endnu en rundtur på omkring 2 kilometer umiddelbart øst for den anden.

 

Følg vores rute rundt i skovene

På Kystlandets digitale kort kan du via din smartphone følge ruter rundt i skovene. Her kan du også se indgange, parkering og attraktioner i skovene. På kortet kan du også se en tur rundt i Ulvskov, som ligger ganske tæt på Dyrehaven.

 

Har du mod på flere vandreture i skove?

På denne side kan du finde vores forslag til flere vandreture i skønne skove i Østjylland.