©  Foto:

Hedensted Søerne

Ikke langt fra Hedensted Centrum ligger en skøn, ny naturperle godt gemt i landskabet. Hele syv søer venter i dette rekreative område med gode muligheder for vandreture, underholdning, afslapning og overnatning i det fri.

Skøn natur tæt på byen

I et område i den vestlige udkant af Hedensted, som tidligere har fungeret som grusgrav og put & take sø, finder du dette nye naturområde med mange anvendelsesmuligheder. Her ligger 7 store søer, omkranset af skov, krat og eng med stier, der gør det muligt at komme omkring i området. Spredt rundt i området er der flere borde/bænkesæt og et madpakkehus, hvor du kan nyde din medbragte frokost eller en stille stund i skyggen.

I den store bålhytte er der tre indbyggede shelters, hvor det er muligt at overnatte efter først-til-mølle princippet.  

 

Vandretur ved søens bred

Mellem Hedensted Søerne er der blevet anlagt flere nye grusstier. Derudover går der trampestier rundt langs bredden af alle søer. Dette gør det muligt at gå rundt om de syv søer på en vandretur, som er cirka 4 kilometer lang.

 

Tag en dukkert eller et spil discgolf

Der bliver løbende taget prøver af vandkvaliteten, og det er tilladt at bade i de store søer.

I området ligger også en 9-hullers disc-golf bane, som er tilgængelig for alle og gratis at benytte. Hvis du har en frisbee, kan dette være en sjov aktivitet med familien eller venner.

 

Vil du udforske flere søer i Kystlandet?

Der findes mange lignende oplevelser i Kystlandet. På denne side kan du se forslag til andre vandreture ved søer.