©  Foto:

Ring Sø

I udkanten af Brædstrup ligger denne badesø med strand og badebro. Der er ganske fine faciliteter omkring stranden. Rundt om søen går en tre kilometer lang trampesti, som udgør en glimrende vandretur.

Skøn badestrand i Bakkelandet

Selvom Brædstrup og resten af Bakkelandet ligger et stykke fra kysten, skal områdets borgere og turister naturligvis ikke snydes for en badetur ved stranden. Kun 1 kilometer fra byens handelscentrum, kan du tage en dukkert på en varm sommerdag, sole dig eller bare slappe af ved vandet ved borde/bænkesættene.

Ved stranden, som ligger i søens nordøstlige hjørne tættest på byen, er der parkeringsplads, som er tilgængelig fra Søkildevej. Der er gode muligheder for at holde picnic i madpakkehuset eller ved de udendørs opstillede borde, og der er også et offentligt toilet på stedet.

Udover det gode badevand, kan du som besøgende nyde godt af en 42 meter lang, U-formet badebro med to nedgange og et tykt lag blødt strandsand.

 

Vandreturen rundt om søen

Vil du gerne nyde den smukke natur ved Ring Sø til fods, er der en ca. 3 km. lang trampesti du kan følge rundt om søen. Landskabet byder på smalle enge, lidt skov og mark. Det er en fin og afvekslende tur med varieret underlag, men vær opmærksom på, at der kan være meget vådt udenfor sæsonen og i perioder med megen nedbør. Stien er ikke egnet til kørestolsbrugere og barnevogne.

 

Natureventyr ved Ring Sø

Med den gratis app, Natureventyr, kan du gå turen rundt om søen og samtidig dykke ned i det børnevenlige eventyr Sol og søuhyret om en ung pige, der bekæmper et søuhyre og forsøger at gøre sol og vand til gode venner igen.

 

Udforsk Brædstrup

Brædstrup er en charmerende handelsby med spændende butikker og gode spisesteder. Byen er omringet af natur, og du kan med fordel kombinere en tur til Ring Sø med en vandretur i Ring Skov og i Folkeparken.

Det kan klart anbefales at tage på dagstur til byen. Få inspiration til oplevelser i Brædstrup på denne side.