Gå til indhold
©  Foto:

Natureventyr i Horsens

Kombiner naturoplevelser med digitale, stedbundne eventyr. Med denne app er det let at motivere børnene til at komme ud i det fri, når eventyrlige fortællinger guider jer rundt på nogle af Horsens-områdets skønne naturområder.

Sjove eventyr og masser af bevægelse

Har du svært ved at lokke familiens yngste med på gåture i naturen? Natureventyr er en app designet til familier med børn i 4-9-års alderen. Med appen i hånden oplever I fortællinger, som er skrevet specifikt til et bestemt naturområde. Fortællingen tager udgangspunkt i de ting som børnene kan se, høre og røre undervejs på turen rundt. Der er et element af skattejagt med spændende udfordringer.

Appen guider dig frem til naturområdet – og guider dig også rundt på ruten med et digitalt kort. Hvert kapitel er knyttet til et bestemt sted på ruten – det starter automatisk, når du nærmer dig.

I Horsens Kommune er der fire sjove Natureventyr. De foregår i Nørrestrand, Ulvedalen/Bygholm Bakker, Horsens Centrum og ved Ring Sø i Brædstrup. Ruterne er udviklet i samarbejde med Horsens Kommune og Museum Horsens, og de er alle ganske gratis. 

 

Vitas Tidsrejse

Dette eventyr foregår i centrum af Horsens og omhandler en af historiens største opdagelsesrejsende, Vitus Bering, som kom fra Horsens. Dette eventyr tager jer forbi nogle af de historisk vigtigste steder i byen på hans tid.

 

Flint i den mystiske tidsdimension

Denne fortælling foregår i vildtreservatet Nørrestrand i den nordlige udkant af Horsens. Eventyret har referencer til stenalderen, da der er fundet bopladser og skaldynger fra denne periode ved Nørrestrand. Turen slutter ved det store fugletårn, hvor I kan kigge efter de mange fuglearter, som lever i området. Mere end halvdelen af danske fuglearter lever i Nørrestrand.

 

Vigas vilde rejse

Tag med pigen Viga og en opdagelsesrejsende fe på ekspedition i området Bygholm Bakker og Ulvedalen, hvor der siges at leve en stor ulv! I kommer også ned til Bygholm Sø undervejs og forbi ”en sort ørken” på jeres farefulde færd.

I kan få et gratis aktivitetshæfte i Netto på Rosenkrantzvej, når I har gennemført dette eventyr.

 

Sol og søuhyret

Der lever et farligt søuhyre i Ring Sø ved Brædstrup. En modig pige har sat sig for at besejre uhyret for at sol og vand kan blive venner igen. På denne tur følger i trampestien rundt om søen. Ved søens badestrand og badebro kan I pjaske med vand og slappe af i solen.

 

Start eventyret

Hent appen Natureventyr til din smartphone for at tage på et eller flere af disse eventyr.

Hent Natureventyr med Google Play

Hent Natureventyr på App Store

#kystlandet: