©  Foto:

Natureventyr i Horsens

Kombiner naturoplevelser med digitale, stedbundne eventyr. Med denne app er det let at motivere børnene til at komme ud i det fri, når eventyrlige fortællinger guider jer rundt på nogle af Horsens-områdets skønne naturområder.

Sjove eventyr og masser af bevægelse

Har du svært ved at lokke familiens yngste med på gåture i naturen? Natureventyr er en app designet til familier med børn i 4-9-års alderen. Med appen i hånden oplever I fortællinger, som er skrevet specifikt til et bestemt naturområde. Fortællingen tager udgangspunkt i de ting som børnene kan se, høre og røre undervejs på turen rundt. Der er et element af skattejagt med spændende udfordringer.

Appen guider dig frem til naturområdet – og guider dig også rundt på ruten med et digitalt kort. Hvert kapitel er knyttet til et bestemt sted på ruten – det starter automatisk, når du nærmer dig.

I Horsens Kommune er der fem sjove Natureventyr. De foregår i Nørrestrand, Ulvedalen/Bygholm Bakker, Tyrstedlund Naturpark, Horsens Centrum og ved Ring Sø i Brædstrup. Ruterne er udviklet i samarbejde med Horsens Kommune og Museum Horsens, og de er alle ganske gratis. 

 

Vitas Tidsrejse

Dette eventyr foregår i centrum af Horsens og omhandler en af historiens største opdagelsesrejsende, Vitus Bering, som kom fra Horsens. Dette eventyr tager jer forbi nogle af de historisk vigtigste steder i byen på hans tid.

 

Flint i den mystiske tidsdimension

Denne fortælling foregår i vildtreservatet Nørrestrand i den nordlige udkant af Horsens. Eventyret har referencer til stenalderen, da der er fundet bopladser og skaldynger fra denne periode ved Nørrestrand. Turen slutter ved det store fugletårn, hvor I kan kigge efter de mange fuglearter, som lever i området. Mere end halvdelen af danske fuglearter lever i Nørrestrand.

 

Vigas vilde rejse

Tag med pigen Viga og en opdagelsesrejsende fe på ekspedition i området Bygholm Bakker og Ulvedalen, hvor der siges at leve en stor ulv! I kommer også ned til Bygholm Sø undervejs og forbi ”en sort ørken” på jeres farefulde færd.

I kan få et gratis aktivitetshæfte i Netto på Rosenkrantzvej, når I har gennemført dette eventyr.

 

Sol og søuhyret

Der lever et farligt søuhyre i Ring Sø ved Brædstrup. En modig pige har sat sig for at besejre uhyret for at sol og vand kan blive venner igen. På denne tur følger i trampestien rundt om søen. Ved søens badestrand og badebro kan I pjaske med vand og slappe af i solen.

 

Falk Fjord og balladen om de forsvundne bier

Feen Falk Fjord vil opleve den nye biodiversitetspark, Tyrstedlund Naturpark, men opdager hurtigt, at noget er galt. Bierne er væk! Drag på eventyr med feerne og oplev dette nye naturområde i den sydlige del af Horsens.  

 

Start eventyret

Hent appen Natureventyr til din smartphone for at tage på et eller flere af disse eventyr.

Hent Natureventyr med Google Play

Hent Natureventyr på App Store