©  Foto:

Skattejagten Horsens Rundt

Hvor mange vinduer har vandtårnet fra 1913? Hvem har tegnet Horsens Museum? Hvor sjov er den nye legeplads ved Industrimuseet? Tag med på skattejagt og oplev byen på en helt ny måde! 

Skattejagt i Horsens

Splitte mine bramsejl! Om lidt kan du komme rundt til nogle af de mest interessante steder i Horsens centrum og opleve byen på en ny måde. Undervejs bliver de eventyrlystne udfordret med opgaver og spørgsmål i jagten på den eftertragtede Horsens-guldmedalje.

Først skal du have et skattekort! Jeg deler selvfølgelig gerne mit eneste eksemplar med dig, så du selv kan printe, men du kan også hente et gratis kort hos et af museerne i byen eller hos KiDS Coolshop i Bytorv Horsens. Jagten starter midt på gågaden i Horsens, og der er mange parkeringspldser lige i nærheden.  

Og tag dig i agt - turen er 5,5 km lang, og du kommer til at udfordre både ben og hjerne, når du sammen med din familie skal løse spændende opgaver. I en by formet af fortiden pibler historierne frem fra byens hemmelige kroge.

Skattekortet hjælper dig til at kigge lidt grundigere efter og opdage byens hemmeligheder. Så bliver en gåtur pludselig til et eventyr. Og hvis du har brug for lidt hjælp til at finde vej, så kan du følge dette digitale kort rundt på ruten

 

Hvordan er det liiiige skattejagten fungerer?

Følg disse enkle trin og få medaljen:

  1. Tag et gratis eksemplar af skattekortet hos KiDS Coolshop, Industrimuseet, Horsens Kunstmuseum, Horsens Museum eller Fængselsmuseet (eller print selv hjemmefra
  2. Find alle punkterne på skattekortet, og løs opgaverne
  3. Aflevér skattekortet hos de flinke mennesker hos KiDS Coolshop
  4. Få den speciallavede medalje med hjem, som et bevis på din bedrift 
  5. Vi vil rigtigt gerne se, hvordan din tur er gået! Brug #jeggikhorsensrundt og @kystlandet på Instagram, så deler vi din historie.

Rigtig god tur!

 

Storbyens energi og den lille bys charme

Horsens er en gammel fængsels- og industriby, som har formået at udnytte fortiden til sin fordel. Den er rig på kunst, iværksætteri, sjæl, gastronomi, musik, grønne oaser og kulturliv. En charmerende by forankret i sin historiske baggrund – og alt dette kommer du til at mærke på jeres færden rundt i byen med et skattekort i hånden.

Det nyrenoverede centrum indbyder til aktivitet og liv i gaderummet. Her er plads til at slå sig ned, her er drønhyggelige restauranter og fortovscaféer – både i den brede gågade og de intime sidegader, der driver af god stemning.

 

Én ud af fem flotte medaljer

Vidste du, at vi har hele fem skattejagter i Kystlandet? Den, der får samlet alle speciallavede medaljer, er i sandhed en ægte skattejæger! Foruden skattejagten Horsens Rundt kan du gå rundt om den bilfri ø Tunø, tage på troldejagt i Brædstrup, udforske den historiske stationsby Odder eller tage på eventyr i den ultimative havneby Juelsminde. Hver især en hyggelig familietur på mellem 4 og 6 kilometer.