©  Foto:

Horsens Kunstmuseum

Med en imponerende samling af moderne dansk kunst af de største samtidskunstnere vil du utvivlsomt få en stor oplevelse på Horsens Kunstmuseum – uanset om du elsker kunst, eller hvis kunstens verden er ny for dig.

Et centrum for moderne dansk samtidskunst

Som et smukt og markant bygningsværk rejser Horsens Kunstmuseum sig på toppen af parken Caroline Amalie Lund, der med sin skønhed drager dig indenfor.

Museet har moderne dansk kunst som omdrejningspunkt og en samling, der giver et indblik i, hvad der rører sig på den danske kunstscene. Samlingen indeholder værker af de største nyere danske kunstnere og har en eksperimenterende karakter fra det smukke til det groteske og tankevækkende. Værkerne giver anledning til dialog, undren og refleksion.

Så tag familien med og få en snak om kunst, skønhed, livet og samfundet på turen rundt i de lyse og indbydende udstillingslokaler.

 

Oplev store samlinger af blandt andre disse kunstnere:

  • Bjørn Nørgaard
  • Erik A. Frandsen
  • Michael Kvium
  • Nina Sten-Knudsen
  • Christian Lemmerz
  • Cathrine Raben Davidsen
  • Rose Eken

 

Danmarks største Michael Kvium-samling

En af museets centrale kunstnere er den Horsens-fødte Michael Kvium, der har en hel sal dedikeret til sig. Her bliver der løbende roteret i museets store samling af værker, så du oplever noget nyt, hver gang du besøger museet. Kviums groteske, fascinerende og til tider frastødende præsentation af menneskekroppen har gjort ham til en af landets mest betydningsfulde og populære billedkunstnere. Kviums kunst deler vandene.

 

Spændende særudstillinger

Årligt præsenterer Horsens Kunstmuseum to særudstillinger samt en række mindre ophængninger og udstillinger bestående af inviterede kunstnere og museets egen store samling. Hvorfor ikke købe et årskort? Så får du det hele med.

 

Tag de små med

Du kan tage hele familien med på museet, også børnene, som kan gå på opdagelse i kunsten i børnehøjde. Museet har gjort meget ud af også at skabe materiale til den mindste målgruppe.

 

Meget mere end bare et museum

Horsens Kunstmuseum arrangerer årligt en række koncerter, arrangementer og foredrag for både børn og voksne. Gå eksempelvis på detektivjagt eller tag på byvandring og udforsk kunsten i gadebilledet.

Du er også velkommen til at bruge kunstmuseet som opholdsrum. Læs en af de spændende bøger fra butikken, der byder på et udvalg af kunstartikler og gaveidéer.

  

Skulpturer i parken

I parken uden for museet i Caroline Amalie Lund finder du flere interessante skulpturer. Se eksempelvis Bjørn Nørgaards hovedværk Menneskemuren og Christian Lemmerz Gestalt (Todesfigur). Kombiner besøget på museet med en vandretur i den hyggelige park, som er en populær grøn oase for byens beboere og gæster. Her finder du også en legeplads og Horsens Museum, som er gratis at besøge.

 

Museumskortet: Besøg 4 museer i løbet af 7 dage

Oplev hele 4 museer i Horsens med den samme billet.

Museumskortet giver dig adgang til FÆNGSLET, Danmarks Industrimuseum, Horsens Kunstmuseum og Horsens Museum i 7 dage. Med museumskortet kan du glæde dig til en masse spændende oplevelser og fortællinger – og så sparer du penge på billetten og får to kopper kaffe/te med i købet.