©  Foto:

Torsted Engsø

I gåafstand fra centrum af Horsens ligger dette nyanlagte naturområde – et moseområde, hvor der er blevet anlagt en sø. En skiltet rute fører rundt i mosen ad en trampesti.

Nyt naturområde i Horsens

Vest for Horsens Centrum, ikke langt fra Bygholm Sø, ligger dette nyanlagte naturområde. Området, der består af våd eng og overdrev, er er i de senere år blevet gjort attraktivt med anlæggelsen af en engsø, og der er nu et rigt dyre- og planteliv, blandt andet ses der i dag flere fugle og insekter end tidligere. Området plejes af græssende får, der går frit rundt i det store indhegnede område mellem Sverigesvej, Sandøvej og jernbanen.

 

Vandrerute rundt i mosen

I forbindelse med anlæggelse af søen blev der etableret en skiltet rute, som er en 1,5 kilometer lang rundtur i engområdet. Ruten er primært trampesti og deles med de græssende får. Det er en skøn lille naturudflugt, når I trænger til frisk luft.

Der er indgang til Torsted Engsø både fra Sverigesvej og Vågøvej/Sandøvej. Ankommer I fra centrum, kan I benytte indgangene ved Sverigesvej. Hvis I tager bilen, kan I parkere ved kolonihaveforeningen Søparken umiddelbart øst for indgangen ved Sverigesvej.

 

Skal vandreturen være lidt længere?

Torsted Engsø ligger lidt syd for Bygholm Sø, og det er muligt at kombinere vandreturen ved Torsted Engsø med en tur ned til søen i Åbjergskoven.

Alternativt kan I følge Sverigesvej et par hundrede meter mod syd til I krydser skinnerne og møder en cykelsti. Denne sti kan Ifølge til Østerhåbsvej, og herfra kan I følge Børneskoven i Torsted, som er et langt, smalt stykke skov, som udgør en glimrende vandretur.

 

Leder du efter lignende vandreture?

På denne side kan du finde inspiration til vandreture rundt om lokalområdets søer.

På denne side kan du finde forslag til vandreture i engområder nær Horsens.