©  Foto:

Bygholm Sø

Forbered dig på en bynær naturoplevelse af de helt store! Smukke og idylliske Bygholm Sø ligger nær centrum af Horsens i forlængelse af Bygholm Park, og du går i skovklædt terræn langs søens bredder hele vejen rundt. Området er perfekt til vandring, løb, MTB og andre outdoor-aktiviteter.  

Det perfekte valg til en gåtur i naturen

Bygholm Sø er et særdeles populært udflugtsmål for horsensianere. Her støder du på hundeluftere på vandring, løbere, mountainbike ryttere, ryttere til hest, lystfiskere og orienteringsløbere. Langs søen går en 7,5 kilometer lang rute, der er perfekt til vandre- og løbeture. I Åbjergskoven, der går helt ned til søen, er der desuden mange stier og ruter som man kan udforske. Her ligger blandt andet Bygholm Sporet, der består af to afmærkede ruter, der er henholdsvis 1,9 km lang og 9,4 km lang. Disse spor fører de besøgende rundt til de mange historiske steder, der er på ruten.


På mountainbike, til hest eller med løbeskoene på

Ved Bygholm Sø er der gode vilkår for mountainbikere. Gennem Åbjergskoven og rundt om søen ligger et 10 kilometer langt spor, der nok skal give sved på panden.
Du kan endda også ride omkring søen og i skoven på en af de mange ridestier, der er tydeligt markerede. Faktisk blev området brugt til VM i ridedisciplinen military i 1981, og der er stadig rester af springene fra konkurrencen i skoven.

Turen rundt om søen er byens mest populære løberute. Er du mere til orienteringsløb, så byder Åbjergskoven også på hele 3 orienteringsløberuter, hvor du kan slippe din indre stifinder løs.


Fiskeri i Bygholm Sø

Søen er populær blandt lyst- og sportsfiskere. Fiskebestanden er præget af mange småfisk. Søen byder blandt andet på gedder og aborrer, samt en fin bestand af sandart. Du kan købe fiskekort til søen hos Effektlageret.

 

Parker lige ved søen

Parker lige ved søen på Åbjergskovej nær ringvejen, hvis du kommer i bil. Her finder du desuden toiletfaciliteter. Flere steder ved søen finder du borde/bænkesæt, hvor du kan sidde og nyde din frokost eller tage et hvil på turen. Parken er åben døgnet rundt, så gåturen kan foregår på alle tidspunkter. Vi anbefaler for eksempel at se solen gå ned over søen - et af de helt store instagram-spots i området.

Du har også mulighed for at parkere på den store P-plads i Bygholm Park, der ligger 500 meter fra søen.


Få mest muligt ud af turen

En tur til Bygholm Sø kan med fordel kombineres med et besøg i den flotte gamle herregårdspark Bygholm Park, som er forbundet med søen. Her har du mulighed for at nyde et godt måltid mad eller en overnatning hos Hotel Comwell Bygholm Park.

Hvis du ønsker at overnatte helt ned til søbredden, så er dette muligt hos Bygholm Sø Camping, der ligger i usædvanligt smukke omgivelser. Her kan du sove i telt og campingvogn, og der er også shelters på campingpladsens areal.

Sørg også for at besøge den gamle jættestue Grønhøj, som er mere end 5000 år gammel. Jættestuen ligger på sydsiden af søen. 

 

Gå rundt om andre søer i Kystlandet

På denne side kan du få inspiration til andre søer i området, der egner sig godt til vandreture