©  Foto:

Bygholm Park

Ganske nær Horsens Centrum ligger en smuk og velholdt park med gode aktivitetsmuligheder for alle. Den gamle herregårdspark er et af byens foretrukne udflugtsmål for familier med små børn og naturelskende byboere.

Byens grønne åndehul

Lige bag ved Horsens Station, ganske tæt på byens travle liv, finder du denne store fredelige park. Her er der plads til afslapning og hygge i den betagende natur. Imponerende gamle træer, adskillige små søer og åbne, veltilrettelagte græsarealer præger landskabet og skaber de perfekte rammer for en hyggelig stund i det fri. Og så er der masser af grønne zoner, hvor du kan sidde og nyde din medbragte frokost eller den gode udsigt.

 

Et paradis for børn

Er du vokset op i Horsens, så har du helt sikkert minder fra Bygholm Park fra din barndom. En stor legeplads fungerer som glimrende lokkemad for de mindste. Her kan poderne boltre sig i timevis, mens forældrene sidder ved de opstillede borde, hvor der også er mulighed for at grille. Parken har desuden fået en ny naturlegeplads med en 200 meter lang tarzanbane med blandt andet balancebomme, junglestubbe, sansegynge, klatrenet, broer og vipper.

Parkens mange ænder og gæs vækker desuden glæde blandt de mindste, og om vinteren er den naturlige skøjtesø et trækplaster.

 

Den gamle herregård

Parken er anlagt ved den smukke herregård Bygholm, hvis historie går tilbage til 1300-tallet. I dag fungerer bygningen som overnatningsstedet Hotel Comwell Bygholm Park.

På hotellet er du velkommen til at kigge ind og nyde en kop kaffe og slappe af i den store lobby med udsigt til parken. Du kan også tage plads i baren og nyde kolde drikke.

Nær ved herregården finder du også resterne af Erik Menveds Borg. Den gamle middelalderborg er for længst væk, men der kan stadig ses rester af voldstedet. Du kan bestige den lille bakke og læse om stedets historie.

 

 

Tag et spil disc-golf med vennerne

Spredt rundt i parken er der opstillet discgolf-kurve til fri afbenyttelse. Hos Comwell Bygholm Park kan du låne udstyr og prøve en sjov og anderledes aktivitet.

 

Slip hunden fri i det grønne

Bygholm Park er et dejligt sted at lufte hunden. Og i den indhegnede hundeskov er der mulighed for at løsne snoren og lade hunden lege med andre hunde. 

 

Besøg også Bygholm Sø

I forlængelse af parken finder du Åbjergskoven og Bygholm Sø, der byder på en af områdets mest populære vandreruter. Gå en tur i skoven eller begiv dig ud på den 7 kilometer lange betagende rute rundt om søen, når du alligevel besøger Bygholm Park. Kombinationen af den velplejede park og den vilde natur ved søen giver tilsammen en formidabel naturoplevelse.