©  Foto:

Ulvedalen

Ganske tæt på det populære naturområde Bygholm Sø i Horsens ligger denne mindre kendte perle. Gå en tur gennem den skovklædte dal og kombinerer eventuelt med søen eller det nye boligområde Bygholm Bakker.

Centralt naturområde i Horsens

På nordsiden af Bygholm Sø, ganske tæt på byen og campingpladsen, ligger denne lille skov i en tidligere grusgrav. Skoven har høje skrænter, en lille sø og broer over våde områder.  Ulvedalen er omgivet af et større åbent område på flere sider med stier, der fører rundt i et område præget af meget nyere bebyggelse. Via Holger Danskes Vej har du adgang til stisystemer ved Bygholm Bakker, hvor du kan udforske denne nye del af Horsens.

Det er uvist, hvordan Ulvedalen har fået sit navn, men der er ikke blevet spottet ulve i skoven, så du kan trygt begive dig rundt i området.

 

Tag børnene med på Natureventyr

Med appen Natureventyr kan du tage børnene med på et stedspecifikt eventyr, som udspiller sig i Ulvedalen og Bygholm Bakker. Eventyret Vigas Vilde Rejse henvender sig til børn på 4-9 år og tager udgangspunkt i de ting, som børnene kan se, høre og føle ved Ulvedalen. Så tag familien med på en farefuld ekspedition med pigen Viga og en opdagelsesrejsende.

 

På vandretur ved Ulvedalen

Der er flere indgange til Ulvedalen fra de omkringliggende parcelhusgader, men den, som benyttes oftest, er ved nordsiden af Lovbyvej ned til Bygholm Sø. Der kan parkeres ved Bygholm Sø Camping et par hundrede meter derfra. Fra denne indgang fører en sti hele vejen gennem dalen. I kan vælge at gå en runde, hvor I går tilbage til Lovbyvej via stierne mellem gaderne Lerskrænten og Tegltoften.

Alternativt kan I i skoven benytte et reb til at kravle op på den øvre del af skoven. Herfra er der adgang til Holger Danskes Vej og videre til Bygholm Bakker vest for skoven. Ved Bygholm Bakker kan I se flere historiske attraktioner. Holger Danskes Høj er en dyssetomt fra 3.400 f.Kr. Det siges, at Holger Danske ligger begravet her. Umiddelbart vest herfor ligger en imponerende langhøj fra cirka 4.000 f.Kr.

 

Kom rundt i Ulvedalen med digitalt kort

På Kystlandets digitale kort over kan du følge ruter rundt i Ulvedalen samt finde historiske attraktioner og parkeringsmuligheder.