©  Foto:

Børneskoven i Torsted

Ved Torsted og den nye Horsens-bydel Østerhåb ligger en lang, smal stribe af skov, som egner sig glimrende til en kort vandretur. Der går en vandresti gennem hele skoven, og selvom det ikke er en dyb skov, så har man en følelse af at være fordybet i naturen og skovens dybe stille ro. 

Søger du nye skjulte naturoplevelser ved Horsens?

Midt i et af sydbyens rolige villakvarterer ligger dette fine naturområde godt gemt i landskabet. Børneskoven syner ikke af meget fra indgangsvejene og ligner blot en af de utallige stier, som forbinder denne del af byen, men den skaber en følelse af at være langt væk fra byens liv – perfekt til en kort søndagsgåtur med familien.

Stien gennem Børneskoven er 1,4 kilometer lang. Den går fra Thorsgårdsvej nær Torsted Torv til Østerhåbsvej. Undervejs på turen skifter skoven karakter flere gange med forskellige træsorter. Nær afslutningen af stien ved Østerhåbsvej er der en græsbeklædt bakke med en sten på toppen. Herfra er der en god udsigt over den nye bydel Østerhåb.

 

Hvorfor hedder den Børneskoven?

Børneskoven fik sit specielle navn på baggrund af en god ide. Den daværende borgmester i Horsens inviterede hvert år mellem 2001 og 2005 forældrene til alle nyfødte børn i Horsens til at komme og plante et træ til ære for deres barn - og for miljøet. På den tid fødtes der 600-700 børn om året i Horsens, så det blev hurtigt til en egentlig skov og et populært naturområde for beboerne i den sydlige del af byen. 

 

Er 1,4 kilometer i underkanten?

Området byder på mange stier, og der er flere steder med forbindelse til disse. I kan for eksempel gå tilbage gennem det åbne område lige vest for Børneskoven med parallelt forløb.

Stien gennem Børneskoven kommer forbi den relativt nyopførte Østerhåb Kirke. En sti fører ned til kirken. Hvis I drejer modsat kirken, kan Ifølge en sti til landsbyen Hatting og se, hvor tæt Hatting er på at vokse sammen med Horsens.

For enden af stien ved Østerhåbvej kan I krydse vejen, gå lidt til højre og fortsætte gennem skov på den anden side af Østerhåbvej. Denne skov fører til Sverigesvej ved et andet naturområde, Torsted Engsø.

 

Forslag til vandreture i skove

Er du interesseret i inspiration til andre vandreture i områdets skove? På denne side kan du finde forslag til andre skove, som egner sig godt til vandring.