©  Foto:

Fængselsparken

Rundt om FÆNGSLET, det tidligere Horsens Statsfængsel, er der store, grønne områder, der bare indbyder til at blive brugt. Parken benyttes flittigt til vandreture, leg, hundeluftning og spil og til afholdelse af events. Hvorfor ikke kombinere et museumsbesøg med afslapning i parken?

En grøn oase bag ydermuren

FÆNGSLET i Horsens er gået fra at være topsikkert fængsel for hårdkogte kriminelle til at være en af Danmarks store kulturinstitutioner. Og nu hvor murene ikke længere skal yde sikkerhed og holde folk indespærret, kan man jo lige så godt bruge de ydre arealer til opholdsrum for byens borgere og gæster.

Flere steder i parken er der borde og bænke, der frit kan benyttes, f.eks. til medbragt mad eller forfriskninger, der er købt i FÆNGSLETs spisested, Brasseriet FÆNGSLET.

 

Gå en tur på tusindmeterstien

1-2-3-4… Du må selv tælle efter, men den nye vandresti, som går rundt om FÆNGSLET gennem parken skulle altså være præcis 1 kilometer lang. Undervejs på turen kommer du blandt andet forbi parkens fodboldgolfbane, legepladsen Den Store Flugt, som er en ret sjov miniversion af FÆNGSLET, og escape rooms. Der er med andre ord et fint udbud af forskellige aktiviteter – og så har vi ikke engang nævnt stedets hovedattraktion inde bag indermuren endnu.

 

Rammen om mange events

Fængselsparken inddrages af og til, når der er større arrangementer på FÆNGSLET. Særligt i sommerperioden kan du opleve alt fra koncerter med internationale stjerner til festivaler og aktiviteter for store og små.

Et af de helt store trækplastre er Horsens Middelalderfestival, som én gang om året fylder hele Fængselsparken. Når festivalen løber af stablen, er pladsen fuld af riddere, skønjomfruer, gøglere, handlende og madboder. Weekenden igennem er der aktiviteter, teater, middelalderlige måltider og skøn musik.

Særligt indergården er ofte i brug til arrangementer som markeder og musikfestivaler. På FÆNGSLETs hjemmeside kan du få et overblik over kommende events.

 

Fortsæt ind bag indermuren

Når du går gennem porten til indergården, finder du FÆNGSLETs café og reception, hvor du kan købe billet til Fængselsmuseet. Museet er Horsens’ største attraktion og det største af sin slags i Europa. Et besøg her er et must når du er i Horsens.

Du har også mulighed for at overnatte på FÆNGSLET. Statsfængslets gamle sygeafdeling er blevet indrettet som et unikt og autentisk vandrerhjem under navnet SleepIn.

 

Masser af parkeringsmuligheder

Der er rigeligt med parkeringspladser både udenfor og indenfor ydermurene. Og det er gratis at holde der. Ladestandere til elbiler og handicapparkering er også tilgængeligt.

Det er let at komme omkring i parken for kørestolsbrugere og folk med fysisk funktionsnedsættelse. Tusindmeterstien er gjort tilgængeligt, og det samme er nogle borde/bænkesæt.

I receptionens åbningstid kan deres toilet benyttes, mens der derudover også er en åben toiletbygning i indergården.