©  Foto:

Naturoplevelser ved Boller og Bjerrelide

Syd for Horsens finder du et område med en større koncentration af skove, som fungerer glimrende som udflugtsmål med mulighed for en række forskellige aktiviteter.  Naturområderne ligger som perler på en snor og er et besøg værd i sig selv, men kan også sagtens sammensættes til en større tur.

Skov og bakker syd for Horsens Fjord

Er du vild med gode naturoplevelser, så und dig selv at tage på tur i området ved Boller og Bjerrelide. Her finder du et stort natur- og skovområde, der venter på at blive udforsket. Følg stiruterne i området til fods eller på cykel eller følg din egen rute gennem området. Uanset, vil du møde spændende skove og seværdigheder, hvor du går. Følg tekstlinks for yderligere information eller følg det digitale kort på din smartphone. 

 

Boller Nederskov – Slotspark og badebro

Boller Nederskov ligger umiddelbart syd for fjorden. Det er et populært udflugtsmål for lokale på grund af den flotte slotspark ved Boller Slot. Skoven går helt ned til vandkanten, hvor der er en fin, nyanlagt badebro, som kan benyttes af alle. En skiltet rundtur i skoven på 3,2 kilometer er markeret med gule pile og prikker. Ruten er et sideforløb til den populære vandrerute, Fjordminoen, som ligeledes fører gennem skoven. Planetstien på 3 kilometer forbinder skoven med Horsens by.

 

Klokkedal

Klokkedal er en aflang skov gennem en smeltevandsdal, ganske kort vej syd for Boller Nederskov. En smuk sti i bunden af dalen følger en å med skovklædte bakker tårnende op på begge sider. Det er en særdeles anbefalelsesværdig tur. En skiltet vandrerute med gule pile forbinder Klokkedal med Boller Nederskov og Boller Overskov. Turen er syv kilometer lang.

 

Boller Overskov og Tyrstedlund Naturpark

Fra Klokkedal kan du følge den skiltede rute til Boller Overskov. Der er kun et par hundrede meter mellem de to skove. Boller Overskov er populær blandt hundeejere på grund af den 2,9 hektar store indhegnede hundeskov.

I forlængelse af Boller Overskov ligger den nyanlagte Tyrstedlund Naturpark, som er en inspirationspark for biodiversitet og et grønt åndehul for borgerne i bydelen Højvangen.

 

Rold Skov

Vest for Klokkedal ligger Rold Skov. En lille men meget hyggelig og idyllisk skov. I midten af skoven ligger en skovsø, hvori karper svømmer mellem åkander sommeren igennem. Skoven har flere bække og grøfter og der er lavet et omløb, så ørreder kan passere forbi søen. Der er en shelter i skoven, som er gratis at benytte samt fri teltning.

 

Bjerre Skov

Den største af områdets skove er den kuperede Bjerre Skov på bakkekammen Bjerrelide. Bjerre Skov er kendt for at have et af Danmarks længste og bedste MTB-spor. Mountainbike-sporene fylder en del af skoven, men der er stadig masser af plads til at man trygt kan tage på vandring i skoven. En asfalteret vej fører midt gennem skoven. På modsatte side af vejen i forhold til MTB-sporene ligger Naturskoven, hvor skoven er urørt af mennesker. I Naturskoven fører en afmærket rute forbi søen Elverdam. I Elverdam er der frit fiskeri.

I den sydlige udkant af Bjerre Skov ligger vådområdet Bjerre Engsø, som også er et besøg værd, når du kommer til Bjerre Skov.

Umiddelbart vest for Bjerre Skov tårner en af Danmarks største bakker op i landskabet. Purhøj har sin top i 120 meters højde og har en fantastisk udsigt over Horsens. I klart vejr kan man se helt til Aarhus og Fyn.

 

Kærskoven og Dallerup Skov

Et stykke vest for den øvrige koncentration af skove kan du besøge disse to skove, som ligger i umiddelbar forlængelse af hinanden. I Kærskoven ligger en lille sø, Latsø, hvor der er bord/bænkesæt og bålplads. Der er også fri teltning og hundeskov i Kærskoven.

Du kan udforske Kærskoven og Dallerup Skov på en 6,5 kilometer lang skiltet rundtur med røde pile eller en kortere tur i Kærskoven på 2,3 kilometer med blå pile.

 

Følg ruter i skovene på digitalt kort

På dette digitale kort kan du følge ruter rundt i de omtalte skove via din smartphone. Kortet viser også parkeringsmuligheder.