©  Foto:

Mountainbikeruten i Bjerre Skov

Et af Danmarks bedste mountainbike-spor finder du i det kuperede og skovklædte landskab i Bjerrelide mellem Horsens og Juelsminde. Mere end 15 kilometer spor af varierende sværhedsgrad gør ruten til det perfekte valg for både begyndere og øvede.

Få pulsen op på områdets bedste spor

Kombiner smukke naturoplevelser med udfordrende ruter på to hjul. Bjerre Skov (også kendt som Bjerge Skov) nær Horsens er en særdeles varieret og flot skov med mange bakker, der gør terrænet velegnet til mountainbikekørsel. Uanset erfaring og niveau vil du blive fysisk udfordret og samtidig sikret god underholdning på dette trail, som flere steder gøres ekstra krævende af det meget kuperede terræn.

 

Om sporet

Sporet, der løbende udvides, er mere end 15 kilometer langt og har mere end 550 højdemeter. Der er god skiltning af ruten, som er gradueret efter sværhedsgrad. Det er let at finde rundt på sporet – du farer ikke vild.

Der er tre forskellige spor af varierende sværhedsgrad. Det blå grundspor er 10 kilometer langt og byder på 250 højdemeter. Her kan alle være med – den bør kunne køres af alle på en mountainbike, selvom terrænet kan gøre den krævende. Den blå grundrute er oplagt for begyndere og familier, hvor børnene skal introduceres til sporten.  

Fra den blå grundrute er der en rød og en sort sløjfe. Det røde og sorte spor er mere krævende end det blå. Den sorte rute er den mest udfordrende af disse. Den byder på flere stejle nedkørsler og særligt vanskelige udfordringer, der kan være farlige, hvis man ikke er en erfaren mountainbikekører. Vær derfor opmærksom og afstem hastighed efter forholdene.

Både den røde og sorte rute leder tilbage til den blå grundrute.

 

Find vej til MTB sporet i Bjerre Skov

På Bjerre Skovvej er der to parkeringspladser med gratis parkering. Kør mod den nordligste af disse, hvorfra sporet starter. Du kan finde p-pladsen på kortet her.

 

Følg sporet på Facebook

På Facebook-siden Bjerge Skov MTB Spor kan du holde dig opdateret om dagsaktuelle ændringer, banens kvalitet og større MTB events i skoven.