©  Foto:

Hjertestien ved Saksild

Oplev Odderkystens skønne kystlandskab på denne korte vandrerute ved Dyngby Strand og Saksild Strand. Perfekt til en sommerdag med sol i ansigtet og vind i håret.

På vandretur i ferielandet

Odderkystens strande er en magnet for solhungrende sommerhusgæster på kystferie. Bag den jyske østkysts måske bedste strande ligger et tæppe af sommerhuse hyggeligt og fredeligt. Den særlige stemning kan du også mærke på en vandretur i området. Denne rute tager dig rundt i området mellem Saksild Strand og Dyngby Strand. Ruten er placeret syd for det travle centrum for Saksild Strand, så du ikke skal gå i området, som kan være tætpakket med badegæster. Du kan dog vælge at forlænge turen og starte fra den offentlige parkeringsplads ved Trekanten.

 

Perfekt til en kort søndagstur

Ruten består af to sløjfer, der kan forbindes til en sammenhængende rute på 5,6 kilometer. Begge ruter har start ved det gamle Saxild Badehotel på Chr. Petersensvej og er skiltet med Hjerteforeningens skilte.

Den korte sløjfe går mod nord ad Chr. Petersensvej og slår en runde i sommerhusområdet i Dyngby Lyng ved Posmosevej og Strandparksvej.

Den lange rute går på stranden mod Dyngby fra badehotellet og tilbage gennem sommerhuskvarteret ad Dyngby Havvej og Spongsvej.

Se ruten på Kystlandets digitale kort (Google Maps). 

 

Om Saksild

Saksild Strand er den mest populære badestrand i Østjylland. Her myldrer der med liv i sommerperioden. Særligt omkring badeflaget ved Trekanten, hvor der er spisesteder og butikker. Du kan også leje en kajak, et SUP board eller en båd.

 

Om hjertestier

Hjertestier er afmærkede vandreruter, som gør det let for dig at få motion i hverdagen. Ruterne ligger typisk i byerne og hvor folk befinder sig til daglig. Stierne er placeret rundt i hele landet. Nærmeste hjertesti ligger i Odder.

 

Flere korte rundture til fods

Læs vores guide til vandreture i Kystlandet, som slår en runde, så du kommer tilbage til din bil ved startpunktet.