©  Foto:

Hundeskoven ved Tønballe Skov

Ved Snaptun ligger denne hundeskov i en nedlagt juletræsplantage, hvor du kan slippe hunden fri i et spændende, varieret og anbefalelsesværdigt område, hvor det aldrig bliver rigtig mudret.

Hundeskov ved Snaptun

Ved den spændende Tønballe Skov i Snaptun er et 9 hektar stort område blevet udpeget som hundeskov. Her kan du slippe hunden fri til en fælles gåtur i skoven, hvor der er mulighed for at møde andre legelystne hunde.

 

Om Tønballe Hundeskov

Tønballe Hundeskov er den største i regionen med hele 9 hektar plads til udfoldelse. Den adskiller sig fra andre hundeskove ved ikke at være ”et indhegnet stykke skov”.

For det første er det ikke urørt natur, men en gammel juletræsplantage, hvor der er gode stier og græs stort set over det hele. Derfor er det sjældent mudret, og du kan selv gå relativt tørskoet våde perioder af året.

For det andet er Tønballe Hundeskov ikke indhegnet. Der er hegn mod vest, hvor der kan være trafik. De tre andre sider grænser til en æbleplantage, skoven samt grusvejen, som fører til parkeringspladsen. Det er ret sikkert at lade hunden gå frit her på trods af den manglende indhegning, da det er et fredeligt område, men det bør selvfølgelig være med i dine overvejelser, hvis du har en lille udbryder.

 

Sådan finder du Tønballe Hundeskov

Søg mod Tønballevej – nærmere bestemt den del af vejen, der går mod syd fra Snaptun by. Herfra fører en grusvej mod øst i retning af skoven. På denne vej er der en parkeringsplads i venstre side af vejen. Hundeskoven ligger på samme side af vejen som p-pladsen.

 

I nærheden

Tønballe Skov er en skøn og spændende skov, som ligger helt ned til havet. Fra parkeringspladsen og hundeskoven er der adgang til skoven, hvor flere stier fører ned til vandet og rundt i skoven. Stien langs vandet, som er en del af Kyststien Snaptun-Juelsminde, er ganske spændende, og her kommer du blandt andet forbi kanonerne ved svenskeskansen samt det fine udkigstårn.  

På denne side kan du læse mere om Tønballe Skov og se ruter i området.

 

Andre hundeskove i området

Der er mange andre hundeskove i Kystlandet. På denne side kan du få inspiration til valg af hundeskove samt andre hundevenlige gåture i regionen