©  Foto:

Snaptun Lystbådehavn

Perfekt placeret ved indsejlingen til Horsens Fjord ligger denne skønne marina i hyggelige omgivelser. Ved det lille færge- og fiskerleje vil du opleve en charmerende maritim stemning og gode rammer for sejlerferien.

Oplev det indbydende havnemiljø

Snaptun er en lille maritim oase, der består af en mindre fiskerihavn, et færgeleje med forbindelse til Hjarnø og Endelave samt en nyere lystbådehavn. Her er der altid livlig aktivitet – turister, der skal ud og opleve områdets øer. Sejlere, som nyder livet ved vandet. Sommergæster, der søger mod havet og nyder en is i solen.

Ved havnen er der spisesteder, strand og grønne oaser, hvor man kan nyde en stille stund. Du vil opleve, at der er rent og pænt. Der gøres en særlig indsats, for at området holdes indbydende for havnens mange gæster.    

Lystbådehavnen i Snaptun har 71 faste pladser. Som gæstesejler kan du lægge til kaj i havnen for 150 kr. pr. nat inklusiv besætning.

 

Marina med skønne faciliteter for sejlere

Ved marinaen ligger et nyere klubhus med glimrende faciliteter, der kan benyttes af alle brugere – også gæstesejlere. Her er der fine baderum med familiebad og et skønt opholdsrum med legesager til børnene og veludstyret køkken. På klubhusets altan kan du sidde og nyde den betagende havudsigt. Klubhuset ligger i forbindelse med Café Snaptun, hvor du kan bestille et godt måltid mad, lidt at drikke eller en kold is.

Spredt rundt på havnen er der bænkesæt og masser af grillplads. Er vejret ikke optimalt, så er der mulighed for at grille under læ og overdækning.

For børnene er der en legeplads og en krabbebro, der nok skal vække glæde blandt familiens yngste.  

 

Udforsk området

Lystbådehavnen ligger i et naturskønt område med både strand og skov. På havnen starter den populære vandrerute, Kyststien Snaptun-Juelsminde, som er en af landets flotteste og mest varierede vandreruter. Det første stykke af ruten går langs vandet gennem Tønballe Skov. Her er der flere flotte udsigtspunkter – bl.a. et stort udsigtstårn og ”svenskeskansen” med kanoner.

Fra havnen i Juelsminde kan du kigge over på øen Hjarnø, som kun er fem minutters sejlads væk. Tag båden eller hop på færgen, der sejler i rutefart hele dagen. Du kan også tage Endelavefærgen til de vilde kaniners ø i Kattegat.

Ved klubhuset har du mulighed for at låne en cykel. Kør for eksempel en tur til det nærliggende Palsgaard Slotspark eller den smalle halvø, Borre Knob, få kilometer væk. Eller tag til nabobyen Glud og besøg frilandsmuseet Glud Museum. I Glud kan du også klare dagligvareindkøbene. 

Fra havnen kan du tage bus 104, der kører mellem Horsens og Juelsminde. Besøg de lækre spisesteder i Juelsminde eller få store kultur- eller shoppingoplevelser i Horsens.