Vild Kanin på Endelave

Besøg Endelave - kaninernes ø

Foto: Destination Kystlandet

I Kattegat syd for Horsens Fjord ligger Endelave. Her kan du møde vilde kaniner, tage på tangsafari, gå den smukke vandrerute "Kaninoen" og meget mere!

På Endelave får du flot naturø for alle pengene. Her finder du en enorm rigdom af planter og dyr, unikke oplevelser foruden et vadehav i miniformat, en trolde-løvskoven, en “Skagen-odde”, en sælkoloni og ikke mindst masser af vilde kaniner, der giver øen tilnavnet "Kaninøen".

Færgeturen fra Snaptun tager en time, og undervejs kan du nyde udsigten over Møllegrunden med de mange sæler og være heldig at spotte marsvin og fugle.

Nyhed: Kroen Endelave

Kroen Endelave
Kroen Endelave

Kroen Endelave har fået nye ejere og har undergået en gennemgribende renovering, og det nye værtspar står klar til at byde indenfor i nye lyse og lækre omgivelser. På menukortet står den på smagen af ø, og der er fokus på ærlige smagsoplevelser og lokale råvarer.

De vilde kaniner på Endelave

At se en lille vild kaninunge hoppe lystigt omkring er ikke et usædvanligt syn på øen. Endelave bliver ofte omtalt som ”Kaninøen”. Siden slutningen af 1920’erne har øen haft en bestand af vilde kaniner. Ynglesæsonen begynder i februar. I løbet af de 10 måneder om året, de yngler, kan de nå op på mellem tre til fire kuld med to til otte kaninunger i hvert.

Bestanden varierer meget fra år til år med helt ned til nogle få hundrede og helt op til 15.000 kaniner. Hvis bestanden bliver for stor, regulerer den ofte sig selv gennem sygdomme.

For jægere er Endelave også en populær destination. Fra 1. september og til 1. februar er det tilladt at skyde kaninerne. Årligt bliver der nedlagt ca. 5.-6.000 kaniner på øen.

Godt at vide

Udforsk Det Østjyske Øhav

To vandrere spiser is på mole på Snaptun Lystbådehavn
Snaptun - Oplevelser ved den lille havn i Horsens Fjord
Øens Tunø i Det Østjyske Øhav
Besøg Tunø - bilfri idyl
Huse set fra hovedgaden på idylliske Alrø i Horsens Fjord - en del af Destination Kystlandet
Besøg idylliske Alrø
island Hjarnø's church
Velkommen til Hjarnø