©  Foto:

Hjertestien i Tørring

Begiv jer ud på denne skiltede vandrerute af overskuelig distance i Tørring og det omkringliggende vådområde. Undervejs kommer I omkring i byen ved Gudenåen gennem by, bebyggelse, langs sø og kær og helt ud til Verdens Ende.  

Oplev Tørring til fods

Tørring er i høj grad kendt som startstedet for kanosejladsen på Gudenåen, men byder på meget mere end det. Byen ligger omgivet af en ganske særpræget natur, og umiddelbart øst for byen ligger Danmarks største vådområde, som bestemt er et besøg værd på en naturudflugt. På denne rundtur kommer I gennem byen og ud til Tørring Fælled.

 

Hvor starter turen?

Hjertestien er en rundtur, og I har derfor mulighed for at starte turen lige, hvor I har lyst. Det er dog oplagt at starte i Tørring, hvor der er masser af parkeringspladser i midtbyen. Vi tager udgangspunkt i, at I starter ved Tørring Camping, hvor der er en café og mulighed for at nyde en bid mad og drikkevarer før eller efter turen.

Fra campingpladsen går turen ad Aagade over Gudenåen, til højre ad Aalevej og igen til højre ad Søndre Fælledvej. Denne vej følges i et par kilometer, hvor I kommer længere og længere ud i den åbne og tiltagende våde natur.

På et tidspunkt mødes Søndre Fælledvej med Nordre Fælledvej. Det markerer samtidig ankomsten til området med det interessante navn, Verdens Ende. Hvis I følger ruten, drejer I nu tilbage mod byen. I kan dog også vælge at fortsætte nogle få hundrede meter mod øst til I møder kanorastepladsen i Verdens Ende. Dette er et godt og fredeligt sted at nyde jeres medbragte mad.

Hvis I har flere kilometer i benene, kan I vælge at fortsætte turen mod øst til Uldum Kær, hvor naturen er ganske særpræget. Ellers vender I blot 180 grader og går tilbage til Tørring ad Nordre Fælledvej. Kort inden Nordre Fælledvej ender, kan Ifølge en sti mod syd i et par kilometer til Bredgade. Herfra er I ganske tæt på Aagade og Tørring Camping, hvor I startede turen.

 

Følg ruten på digitalt kort

Ruten er skiltet med Hjerteforeningens skilte. Du har også mulighed for at følge ruterne via digitalt kort på din smartphone. Følg dette link for at åbne Kystlandets digitale kort (Google Maps).

 

Prøv også Gudenåstien

Hjertestien i Tørring deler en del af sit forløb med Gudenåstien. Gudenåstien tager dig fra det store vandskel med Gudenåens Udspring i Tinnet Krat, langs Gudenåen gennem smukt landskab til Tørring og videre til Uldum Kær. Denne ualmindeligt smukke tur er 20,4 kilometer lang og leder dig gennem varieret landskab gennem Gudenådalen.

 

Om hjertestier

Hjertestier er afmærkede vandreruter, som gør det let for dig at få motion i hverdagen. Ruterne ligger typisk i byerne og hvor folk befinder sig til daglig. Stierne er placeret rundt i hele landet.

De nærmeste hjertestier ligger i Brædstrup, Hedensted, Nørre Snede og Horsens.