Familie går i solnedgang på Sukkertoppen

Rundture til fods i Kystlandet

Foto: Destination Kystlandet

Der er en vis komfort ved at kunne starte og slutte vandreturen samme sted. Når ruten slår en runde omkring p-pladsen, er det let at komme til og fra vandreruten i bil - uden besværet med at skulle hentes eller med bus. Vi guider til korte og lange rundture til fods i Kystlandet. 

Med bilen på vandring

Mange af Danmarks skønne og populære vandreruter går fra A-B. Tværs gennem landet eller fra én by til en anden. Selvom de afgjort er en oplevelse værd, er der en del besvær forbundet med turen, når den slutter midt i den smukke natur, hvor der går en Flexbus tilbage til civilisationen hver tredje time. Og hvem kan du så være bekendt at bede om at hente dig?

Ja, vi kender det godt. Heldigvis er der er stort antal ruter i Kystlandet, der fører tilbage til startpunktet. På rundture kan du hoppe direkte ind i bilen efter vandreturen og komme hurtigt og ubesværet hjem igen. Og det kan være guld værd i en travl hverdag, hvor du bare gerne vil nå at få lidt frisk luft og få aktiveret skridttælleren.  

Vores bedste forslag

Liste
Kort
Skrænter i Staksrode Skov
Foto: Michael Sand

Staksrode Skov - 2,3 km

En af Danmarks flotteste skove finder du mellem Juelsminde og Vejle beliggende helt ud til kysten. Her er der særdeles høje skrænter, hvor træerne ligger hulter til bulter ned mod havet. I skoven er der tre skiltede ruter mellem 2,3 og 4,9 kilometers længde. Du kan støde på resterne af en gammel borg, og der er hele tre naturlejrpladser - heriblandt en unikt beliggende shelter på toppen af skrænten. Følg gul rute for en kort, kuperet rundtur. Parkering på p-plads for enden af Staksrodevej. 

Læs mere
Udsigt over Horsens Fjord fra Blakshøj i Sondrup Bakker
Foto: Destination Kystlandet

Sondrup Plantage - 8 km

Skøn kuperet skov i området ved Sondrup- og Uldrup Bakker. Skoven byder på flere flotte udsigtspunkter - heriblandt Blakshøj i 74 meters højde, hvorfra udsigten over Horsens Fjord er imponerende. Der er skiltede ruter, der fører rundt i Sondrup Bakker (4,4 km) og Uldrup Bakker (5,4 km). De to ruter ligger i forlængelse af hinanden, så man kan kombinere dem til en rundtur på cirka 8 km. 

Parkering ved p-plads på Sondrupvej. 

Læs mere
Luftfoto af Borre Knob
Foto: Destination Kystlandet

Borre Knob - 4 km

Borre Knob er en skøn naturperle i Horsens Fjord. Den langstrakte halvø er kendt af de færreste, men det er muligt at gå den smukke tur ud til spidsen på begge sider af halvøen på stranden og på stier inde i land. Fra spidsen er der en flot udsigt og et godt overblik over fjordens øer. Borre Knob er kendt som rosernes halvø på grund af de mange hybenbuske, men her er også skov og en sø. På halvøen er der ganske fredeligt, og mulighed for at spise i madpakkehuset på østsiden. Parkering ved p-plads for enden af Søborgvej. 

Læs mere
Strandgæster på Hou Strand
Foto: Hou Strandcamping

Kyststien ved Hou - 10,3 km

Den skiltede kyststi ved Hou fører dig langs Odderkystens fine strande fra Hou til Hølken Strand og tilbage gennem færgebyen Hou. Undervejs er der optimale muligheder for at nyde sommervejret med en kold is eller en dukkert i Kattegats blide bølger. Parkering kan foretages flere steder i Hou by - blandt andet ved den officielle parkeringsplads til Hou Strand på Villavej samt ved Hølken Strand. 

Læs mere
Både i Bygholm sø
Foto: Destination Kystlandet

Rundt om Bygholm Sø - 7,5 km

Bygholm Sø er et af Horsens-områdets mest elskede udflugtsmål. Ruten rundt om søen går helt ned til søbredden i det smukke, skovklædte område ved Åbjergskoven. Undervejs kommer du nært forbi den velholdte jættestue Grønhøj og en campingplads med shelters og legeplads. Parkering  kan foretages mange steder. Blandt andet ved p-pladsen på Åbjergskovvej ved søens sydvestlige hjørne. 

Læs mere
Luftfoto af Uldum Kær fugletårn
Foto: Hedensted Kommune

Uldum Kær - 5 km

Uldum Kær er intet mindre end Danmarks største kærområde. Hele 1200 ha strækker det sig over, beliggende ved Gudenåen mellem Tørring, Uldum og Aale. Området er udviklet med mange stier og veje, der gør det muligt at komme omkring. Vi anbefaler en rundtur fra shelterpladsen nær Uldum til Verdens Ende og tilbage igen. På turen er der hele tre fugletårne og optimale forhold til at observere den unikke natur og dyreliv. Parkering på p-plads ved fugletårn og shelter på Kærvejen.  

Læs mere
Mand stør ved Gudenåens kilder i Tinnet Krat
Foto: Gert Skærlund

Det store vandskel - 4 km

Det store vandskel er mere end bare stedet, hvor Gudenåen og Skjernåen har sine kilder. Her er en fantastisk natur med skov, eng og åbent landskab. I det fredede landskab ved Tinnet Krat er der flere skiltede ruter. Fra parkeringspladsen på gaden Vandskellet kan du følge den røde rute (4 km) forbi kilderne og gennem Koutrup Skov, hvor der er shelters og teltplads. Der er også skilte til flere andre korte rundture på stedet. Ved det store vandskel kan du også møde to af landets store vandreruter - Hærvejen og Gudenåstien, som starter netop her. 

Læs mere
Kysten ved Endelave
Foto: Destination Kystlandet

Kaninoen - 3-21 km

Skønne Endelave, der er kendt for sine vilde kaniner, byder på smuk bevaringsværdig natur og unik østemning. Kaninoen er navnet på den skiltede vandrerute, som går hele vejen rundt om øen langs kysten. Er 21 km lige i overkanten, kan du vælge en af tre andre skiltede ruter på 3, 5 og 12 kilometer. Alle ruter har udgangspunkt i færgehavnen. Parkering ved havnen. 

Læs mere

Rundt om Bjørnsknude - ca 5 km

Juelsminde by er omkranset af strand på tre sider. Fra den populære lystbådehavn kan du gå på en fin sti på Storstranden, som fører ud til den markante spids i landskabet, Bjørnsknude. Herfra har du en storslået udsigt til Fyn, Lillebælt, Endelave og Samsø. Turen fortsætter på den anden side af spidsen ad Grønbjerggaard Strand. Gør turen til en rundtur ved at gå tilbage gennem byen, eller følg Bjørnsknudevej tilbage til Storstranden. Parkering ved Havnen eller på den store parkeringsplads ved Rousthøjs Alle nær campingpladsen. 

Læs mere

Klostermølle og Sukkertoppen - 4 km

Ved Mossøs vestlige bred ligger et flot, unikt og alsidigt naturområde. Denne rute tager dig fra det historiske udflugtsted Klostermølle over den markante skovklædte bakke Sukkertoppen, som har en af Danmarks bedste udsigter, og tilbage igen. På turen kan du se Jyllands største sø Mossø, og du kommer også forbi det store kærområde, Klosterkær. Parkering ved P-plads på Klostermøllevej. 

Læs mere

Boller Skov og Klokkedal - 11 km

Ved det smukke Boller Slot ligger en gammel herregårdsskov ned til Horsens Fjord. Slotsparken og skoven er et populært udflugtsmål for borgere omkring Horsens med god grund. Kombiner en skiltet rundtur i skoven med en tilsvarende skiltet rundtur i den nærliggende skov Klokkedal. Klokkedal er en aflang skov, der følger en å gennem en dal. Turen på stien i bunden af dalen er en af de mest anbefalelsesværdige naturoplevelser i Kystlandet. De to ruter på henholdsvis 3 og 7 kilometer er forbundet med hinanden og markeret med gule pile. Parkering ved P-plads fra Boller Slotsvej eller P-plads i Klokkedal fra Bollervej.  

Læs mere
Kast dig ud i Kystlandet og Kystlandet giver igen
Foto: Destination Kystlandet

Rundt om Tunø - 8 km

Tunø er ualmindeligt idyllisk og bør oplevels af alle. Turen rundt om øen er 8 kilometer lang, og går en stor del af vejen langs høje skrænter med en fantastisk udsigt. Den skiltede rute går primært på velholdte græsstier. Og du støder ikke på meget trafik på turen. Tunø er nemlig bilfri. Du skal derfor parkere din bil omkring færgehavnen i Hou. Der er lavet en skattejagt for børn på turen rundt om øen. Svar rigtigt på spørgsmålene og få en medalje som bevis. 

Læs mere
Familie går i åen ved Den Genfundne Bro
Foto: Destination Kystlandet

Den Genfundne Bro-ruten - 10 km

Et af Danmarks mest populære naturudflugtsmål er den gamle jernbanebro, som krydser Gudenåen i smukt landskab. Denne rundtur fører dig over broen og omkring Vestbirksøerne i det flotte naturområde i Bakkelandet. En del af turen foregår på jernbanerstien mellem Horsens og Silkeborg. Parkering ved offentlig P-plads på Vestbirkvej. 

Læs mere

Hjertestier er afmærkede motionsruter, som du kan kende ved, at der langs ruten er opsat skilte med Hjerteforeningens logo. Hjertestier ligger der, hvor folk bor og handler. De ligger i byerne og samtidig i naturen - altså hvor du befinder dig!

Flere forslag

Liste
Kort
Foto: Destination Kystlandet

De Fire Enge - 7-9 km

I den nordvestlige udkant af Horsens ligger et større engområde omkring Store Hansted Å. Egebjerg-, Hansted-, Horsens- og Bygholm Enge er i de senere år blevet udviklet med stisystemer, fugletårne, broer og hævede stier over vådområder. Du kan parkere ved vigeplads på Skanderborg og gå en rundtur på ca. 7 kilometer, hvor turen tilbage går på Naturstien Horsens-Silkeborg gennem Horsens Golfklubs område. Du kan også parkere ved Scandic Opus Horsens på Egebjergvej og forlænge med turen langs åen gennem Horsens Enge og Løvhøj Skov. 

Læs mere
Slusen ved Norsminde Fjord
Foto: Destination Kystlandet

Norsminde - rundt om Kysing Næs - 3 km

Den skønne lille havneby ved indløbet til Norsminde Fjord byder på maritim stemning og gode spisesteder. Denne tur tager dig gennem havnemiljøet og rundt om det lille næs på sydsiden af fjorden ad græsstier. Parkering ved havnen. 

Læs mere
Udsigt over Hedensted Søerne på en solskinsdag
Foto: Destination Kystlandet

Hedensted Søerne - ca 4 km

Hedensted Søerne er et nyt rekreativt område i den vestlige udkant af Hedensted by bestående af syv mindre søer. Rundt om søerne er der stier og trampestier, der gør det muligt at komme omkring hver enkelt sø. Der er toiletbygning, madpakkehus, discgolf-bane, og en bålhytte med shelters i området. Følg skilt til Hedensted Søerne fra Årupvej. Langs grusvejen er der skilte til parkering. 

Læs mere

Kurvejene ved Vejle Fjord - 1,5-2,4 km

Ved det smukke gamle sanatorium syd for Stouby, som i dag fungerer som et af landets bedste spa- og wellness hoteller, ligger en betagende park i udkanten af skoven med gamle historiske vandrestier. Kurvejene blev i sin tid brugt til behandling af tuberkulosepatienter. I dag er de offentligt tilgængelige for alle. Der er fire skiltede kurveje med hver sin farve på 1,5-2,4 kilometers længde. Tag f.eks. turen op ad den spiralformede sneglebakke, til fyrtårnet Træskohage fyr, gennem skoven og ned til badebroen ved den lille strand. Parkering hos Hotel Vejlefjord på Sanatorievej. 

Læs mere
Udsigt over vildtreservatet fra bakke i Stensballe
Foto: Destination Kystlandet

Nørrestrand - Ca 9 km

I umiddelbar forlængelse af de fire enge mod øst ligger vildtreservatet Nørrestrand i den nordlige udkant af Horsens by. Nørrestrand en en større ferskvandssø og floddelta med fine stiforbindelser. på sydsiden af søen er en nedre og en øvre sti. Vi anbefaler en rundtur på sydsiden af søen med udgangspunkt i de to stier. På den nedre sti er et større fugletårn med en god udsigt over området. Parkering ved p-plads i starten af  Nordre Strandvej i den vestlige ende af Nørrestrand. 

Læs mere

Rundt om Ring Sø - 2,5 km

Ved Brædstrup ligger denne fine sø med badestrand og badebro. Rundt om søen går en trampesti gennem det generelt landbrugsprægede land, ganske nær søens bred. Turen kan med fordel kombineres med en rundtur i Ring Skov, Hjertestien i Brædstrup eller en gåtur i bymidten som har et overraskende godt handelsliv. Parkering på P-plads ved Søkildevej. 

Læs mere

Pinddal Mose - 4,3 km

Pinddalen ligger mellem Voervadsbro og Klostermølle i den sydlige del af Søhøjlandet i Højlund Skov. Der er ganske fredeligt i det karakteristiske skovlandskab med flere søer og mosehuller med høje skrænter, bakker og masser af bregner. En gul, skiltet rute fører rundt i skoven, som ligger i forlængelse af Gudenåstien Voervadsbro-Emborg. Kombiner eventuelt turen med det nærliggende Klostermølle, Sukkertoppen og Klosterkær. Parkering på p-plads ved hjørnet af Klostermøllevej og Grønskovvej. 

Læs mere
Luftfoto af Gyllingnæs
Foto: Odder Museum

Gyllingnæs - 9 km

Tag turen ud til spidsen af den store halvø Gyllingnæs. Denne tur går langs halvøens vestkyst fra vadegrunden, der ligger for enden af en lille grusvej. Turen går primært på stranden, og undervejs kommer du forbi den flotte halvøens flotte herregård. Det sidste stykke vej ud til halvøens spids Kalsenakke, går du langs skoven Kalsehoved. På turen tilbage kan du gå inde i skoven for variationens skyld. Det er ikke muligt at fortsætte turen langs østkysten. Parkering ved Vadegrunden. 

Læs mere
Foto: Jens Kjær

As Hoved - 8 km

As Hoved er en markant spids i landskabet ved kysten mellem Snaptun og Juelsminde, som er kendt blandt sejlere og fiskere. Området er kendetegnet af en skov med fine stier, og en høj skrænt ned mod havet. Parker bilen ved Palsgaard Slotspark på Palsgaardvej og gå turen af den flotte herregårdsallé til skoven. Kombiner eventuelt turen med et besøg i slotsparken, som er blandt de flotteste og største i Danmark. 

Læs mere
Vej på Hjarnø
Foto: Destination Kystlandet

Hjarnø - 7 km

Den hyggelige ø Hjarnø ligger ganske tæt på fastlandet, kun 5 minutters sejlads fra Snaptun. Der er ikke en egentlig vandrerute på øen, og det er ikke muligt at gå hele vejen rundt, men du kan få en god rundtur ved at gå langs kysten på sydsiden og gennem byen tilbage. Undlad at gå på den nordlige kyst som er yngleområde for fugle. Parkering i Snaptun eller ved Hjarnø Kirke på Østre Kirkevej. 

Læs mere

Hansted-Egebjerg langs Lille Hansted Å - 2,7 km

Fra Egebjerg Sø ved Hansted Skov går en naturskøn sti langs den snoede Lille Hansted Å til landsbyen Hansted. Følg stien og gå eventuelt ad Vandmøllevej tilbage. Kombiner eventuelt med en lille rundtur om Egebjerg Sø på 800 meter eller en rundtur i skoven. Der er en fin shelterplads ved stien og parkering ved søen på Skovvej. 

Læs mere
Bord/bænkesæt ved trampesti i Sebberup Skov
Foto: Destination Kystlandet

Sebberup Skov - 3,3 km

Umiddelbart nord for Hedensted og øst for Løsning ligger Sebberup Statsskove. Den nye skov fra 1995 byder på afvekslende terræn med lysninger, søer og slettearealer. En skiltet rute rundt i skoven på 3,3 kilometer fører dig omkring på skiftevis grusveje, skovstier og trampestier. Der er en hyggelig shelterplads ved ruten. Parkering ved indkørsel fra Remmerlundvej. 

Læs mere
Solnedagn ved udsigtspunktet Purhøj nær Horsens
Foto: Jonas Høgholdt

Purhøj - 2,8 km

Fra toppen af udsigtspunktet Purhøj i 120 meters højde er der en fantastisk vue over Horsens og Horsens Fjord. På denne korte tur går du den stejle tur til toppen og ned igen ad landeveje og grusveje. Parkering ved p-plads på Purhøjvej nær toppen.  

Læs mere
Torsted Engsø i Horsens
Foto: Destination Kystlandet

Torsted Engsø - 1 km

Nyt rekreativt område syd for Bygholm Sø i den sydlige del af Horsens. I det store indhegnede område er der en skiltet trampesti, der fører rundt om søen. Der er desuden en del græssende får i området, som er kendetegnet ved eng og overdrev. Parkering ved hjørnet mellem Vågøvej og Sandøvej. Der er desuden adgang til indhegningen fra Sverigesvej overfor kolonihaveområdet. 

Læs mere
Rørbæk Sø
Foto: Destination Trekantområdet

Rørbæk Sø og Koutrupgaard - 14 km

Rørbæk Sø ligger i et skønt skovklædt terræn med fredet natur. Søen ligger ikke langt fra Gudenåens udspring, og vi anbefaler denne rundtur mellem Gudenåens kilder og Rørbæk langs sydsiden af søen. Parkering ved Gudenåens udspring på Vandskellet eller ved Naturcenter Koutrupgaard ved Koutrupvej.  

Læs mere
Kvinde rider på ridestien ved Bendixminde i Odder
Foto: Odder Kommune

Bendixminde - 4,4 km

Denne sti er egentlig en ridesti, der går langs den nye bydel i Odder, Bendixminde, men kan sagtens anbefales til vandrere. En del af turen foregår langs Stampmølle Bæk, mens man også kommer forbi Balle Skov og landsbyen Snærrild. Du kan eventuelt forlænge turen med 3 kilometer og gå videre til Odder Centrum ad Stampmøllestien. 

Læs mere

Rundt om Drosselmosen - 1,7 km

Nordvest for Odder, nær Torrlid, ligger denne lille sø godt gemt i Nørreskoven. Der kan gåes flere ture i Nørreskoven, men den korte rute rundt om søen er mindre end to kimometer lang og forgår på velholdte skovveje. I skoven finder du både det højeste punkt og det højeste træ i Odder Kommune. Parkering i vejsiden ved Nørreskovvej. 

Læs mere

Skove er perfekt til korte rundture

Skovenes store net af stier gør, at du kan udforske dem på en rundtur uden at forholde dig til et bestemt ruteforløb. Her er der kilometervis af stiforløb gennem vildt og utæmmet natur. 

Kystlinjen ved Stenhøj Strand og Staksrode Skov på nordsiden af Vejle Fjord i Destination Kystlandet

Flere forslag til rundture i skove

Foto: Morten Kristiansen