©  Foto:

Den Genfundne Bro

I idylliske omgivelser nær Horsens og Brædstrup i Bakkelandet ligger en unik turistattraktion med en utrolig historie. Den smukke bro over Gudenåen, der lå gemt og (næsten) glemt i en menneskealder, er i dag et af landets mest populære udflugtsmål – og det med god grund.

Oplev over 100 år gammel ingeniørkunst

Den Genfundne Bro er en kulturhistorisk perle og et stykke genoplivet Danmarkshistorie - dækket af en dæmning i 85 år, men gravet fri og restaureret i 2014. I dag er broen et storslået syn og en endnu større oplevelse.

Med gode parkeringsmuligheder i nærheden af broen er Den Genfundne Bro oplagt til en picnic ved de opstillede borde og bænke.

Broen står i dag som et symbol på smuk, industriel ingeniørkunst, efter den blev restaureret til fordums storhed i 2014. Den røde stålgitterbro var Nordens højeste af sin slags, da den blev bygget i 1899, og i dag har den fået både rækværk og planker at gå på, så besøgende kan nyde udsigten over Danmarks eneste flod, Gudenåen.

 

Fakta om Den Genfundne Bro

  • 13,4 meter høj
  • 50 meter lang
  • Bygget i 1899
  • Tildækket i 1929
  • Genfundet i 2014

 

Sådan finder du Den Genfundne Bro

Den Genfundne Bro ligger 20 kilometer nord for Horsens mellem landsbyerne Vestbirk, Træden og Gammelstrup. Cirka 300 meter fra broen ligger en større parkeringsplads på Vestbirkvej 2A, Brædstrup. Herfra fører en sti til selve broen. Der er adgang for kørestolsbrugere til broen og områderne omkring via den fine asfaltsti fra parkeringspladsen. 

Er du på kanotur på Gudenåen, anbefaler vi Den Genfundne Bro som stop på ruten. Der er naturligt optag af kanoen ved Vestbirk Vandkraftværk, og herfra er der ikke langt til Den Genfundne Bro. 

For ryttere er der etableret et vadested umiddelbart øst for broen.

 

Tag cyklen til Den Genfundne Bro

Den Genfundne Bro er en del af den smukke gamle bryrupbane, der nu er omdannet til Naturstien Horsens-Silkeborg. Den 61 kilometer lange rute er hovedsageligt asfalteret og uden biltrafik og egner sig dermed perfekt til endagsture på cyklen. Den maleriske tur gennem det kuperede Bakkelandet og Søhøjlandet kan du med fordel dele i to, da der er flere overnatningssteder undervejs. Ruten er også populær som ridesti og vandrerute.

 

Den Genfundne Bro er populær som aldrig før

Der er mange gæster ved Den Genfundne Bro året rundt - og vi er glade for at du kommer. Men sørg for at holde afstand og forsøg gerne at undgå at komme på spidsbelastede tidspunkter. Og overvej også gerne de mange andre skønne naturoplevelser i området. Området er fyldt med interessante alternativer til Den Genfundne Bro. 

 

Når du nu alligevel er her...

På denne side kan du lade dig inspirere til oplevelser i nærheden af broen