©  Foto:

Ride- og vandresti ved Bendixminde

I den nordvestlige udkant af Odder ligger den nye bydel Bendixminde. Her er der blevet etableret en 4,4 kilometer ridesti/vandrerute i to spor. På den varierede tur går man gennem Balle Skov, langs Stampmølle Bæk og over landsbyen Snærild.

På naturudflugt i det nye Odder

Odder har vokseværk i disse år. I den nordvestlige del af byen er en helt ny bydel ved at blive opført. En kombineret vandrerute og ridesti (adskilt af to spor) gør det muligt at gå eller ride en flot rundtur om Bendixminde. Ruten byder på omskifteligt landskab, hvor ikke kun det nyopførte parcelhuskvarter, men også naturen er i fokus. Undervejs på turen kommer du gennem Balle Skov på østsiden, og på nord- og østsiden går du langs Stampmølle Bæk.

Parkering kan foretages på p-pladsen ved Vesterskovvej, hvor der også er mulighed for at stille sin hestetrailer. Her findes også oversigtskort med information om ruten. I den sydlige del af Balle Skov er der mulighed for at holde pause, da der er opsat borde/bænkesæt og opbindingspæl til heste.

 

Forbundet til bymidten

Fra sydsiden af Bendixminde-ruten er der fire kilometer til bymidten. Herfra kan du følge etablerede stier og ruter helt til centrum. Ruten møder Stampmøllestien, som følger bækken gennem flot natur de første tre kilometer ind til centrum. Stampmøllestien stopper på Torvald Køhlsvej, hvor den møder Hjertestien Odder. Du kan vælge at følge hjertestien det sidste stykke mod syd. På den måde gør du i grønne omgivelser helt ind til centrum.

 

Følg det digitale kort

På dette digitale kort kan du følge ruten via GPS på din smartphone. Her kan du også se forslag til ruteforløb ind til centrum.

 

Leder du efter lignende vandreture?

I Kystlandets vandresektion kan du finde forslag til mere end 100 vandreture i lokalområdet. Se eksempelvis denne side med forslag til rundture til fods, hvor du kan starte og slutte turen samme sted.

 

Mere om Odder

På denne side kan du finde inspiration til oplevelser i Odder.