Gå til indhold
Kvinde og mand vinterbader ved Hou i Odder, Kystlandet

Slå dig løs ved de lækre strande

Foto: David Jervidal

Vil du bade i roligt vand, nyde det bløde sand, gå ture langs stranden eller fange fisk fra kysten? Med 266 km. kyststrækning er der masser af lækre strande at vælge imellem i Kystlandet. Vi giver dig overblikket her.

Besøg de lækre strande

266 km. kystlinje, 25 strande og massevis af gode oplevelser. Ved den østjyske kyst og langs Horsens Fjord og Vejle Fjord finder du mere end 25 lækre strande, som du kan nyde med familien eller vennerne eller helt for dig selv.

Særligt langs Odder-kysten syd for Aarhus er vandet lavt og helt roligt og giver de perfekte rammer for en badedag med ungerne. Også omkring Juelsminde finder du rigtig gode og børnevenlige badestrande.

Oplev også den mere dramatiske kystlinje langs nordsiden af Vejle Fjord med høje skrænter, væltede træer samt urørt og sjælden natur. Her er markerede vandreruter, hvor både børn og voksne kan gå på opdagelse lige der på kanten mellem vand og land.

Gå på opdagelse i Kystlandets strande herunder eller se alle strande.

 

Perfekt til vandsport

Vandsport er populært som aldrig før. Og med god grund! Hvilken bedre måde at udforske naturen på end fra vandsiden, mens du samtidig får rørt de stive muskler? 

Stand up paddle har særligt vundet indpas i de danske havne- og strandmiljøer. Det er i sandhed balancens kunst. Men når du først har fanget den, så er det også udsigtens velsignelse.  

Vores mange strande er magneter for badegæster. Men det er heller ikke ualmindeligt at  se kajakker komme glidende forbi ude på havet. Området er nemlig hjemsted for adskillige ro- og kajakklubber samt udlejningssteder.

Kajak og stand up paddle er oplagt langs hele kyststrækningen, mens forholdene til kite- og windsurfing er særligt gode ved Alrø og Borre Knob.

 

Meget mere end bare badeferie...

Havet ved de østjyske strande i Kystlandet er roligt og lavt. Her har du et godt udsyn og gode faciliteter, og strandende er rigtig gode for børn og børnefamilier.

Men de kan også meget andet.

Her kan du kaste snøre ud efter friske fisk, snøre vandreskoene og opleve kystens ro og vilde natur - eller hvorfor ikke cykle langs kysten og lade dig køle ned ved de lækre strande? Der er nemlig ikke så langt imellem!

#kystlandet: