©  Foto:

Daugård Strand

Vil du ud og bade i den skønne natur ved Vejle Fjord? Blå Flag-stranden ved Daugård er oplagt med sit fine badevand, en flot sandstrand og ganske udmærkede faciliteter. Og så byder stranden ikke mindst på en forrygende udsigt over fjorden.

Smuk badestrand i skøn natur

I den meget kuperede og markante natur på nordsiden af Vejle Fjord ligger denne flotte sandstrand i fredelige omgivelser. Stranden er et populært tilløbsstykke i sommermånederne grundet det gode badevand og de hyggelige, billedskønne rammer.  

Der er en stor parkeringsplads lige ved stranden, men alligevel afskærmet fra den, så man ikke mærker trafikken, når man opholder sig på stranden. Her ved parkeringspladsen ligger der også en fin toiletbygning.

Selve stranden er relativt bred, men ikke særligt lang. Der er et større græsareal bag sandet med flere borde/bænkesæt med god plads til at nyde en medbragt frokost eller bare en hyggelig stund med en forrygende udsigt.

Fra Daugård Strand har du et godt visuelt overblik over fjorden, og du kan både se til Vejlefjordbroen mod vest og Træskohage Fyr mod øst.

For kørestolsbrugere er her desuden også god adgang til vandkanten, ramper, parkering, og toiletbygning.

 

Blå Flag

Daugård Strand er Blå Flag-certificeret. For dig er det en garanti for en ren og sikker strand med godt badevand. Her kan du altid finde livredningsudstyr, informationstavler og gode muligheder for at komme af med affaldet, mens der også løbende tages prøver af vandkvaliteten. Det Blå Flag er samtidig en miljømærkeordning. Her arbejdes der på at beskytte natur og miljø, og der arrangeres hvert år særlige Blå Flag arrangementer med fokus på naturformidling.

Du kan finde en oversigt Blå Flag-aktiviteter på denne side. Vælg Hedensted Kommune for at se arrangementer nær Daugård.

 

De skønne omgivelser

Daugård Strand ligger ved den umådeligt smukke nordkyst ved Vejle Fjord, som er kendetegnet ved Danmarks længste kystskov og ofte høje skrænter ned mod vandet. Der er ganske kuperet i området omkring stranden, og på vej derned bliver du mødt af et smukt syn på toppen af en af Danmarks største bakker, Askebjerg, hvorfra udsigten er en pause værd. Lige øst for stranden ligger også Rohden Ådal med en unik natur og flere flotte udsigtspunkter.

Netop på grund af bakkerne er Daugård Strand populært blandt motionscyklister. Hvis du vil udforske området på to hjul, kan du blandt andet følge skiltene for Kulturringen.

Det kan også anbefales at kombinere strandturen med en gåtur ved det nærliggende Træskohage Fyr og de smukke kurveje i skov og park ved Hotel Vejlefjord.

Du kan finde inspiration til flere oplevelser ved Vejle Fjord på denne side.

 

Flere gode badestrande i Kystlandet

På denne side kan du finde andre forslag til gode badesteder i nærheden.