Gå til indhold
Parken og kurvejene ved Hotel Vejle Fjord set fra oven

Vejle Fjord

Foto: Destination Kystlandet

Nordsiden af Vejle Fjord er kendetegnet ved smuk natur og dramatisk kystlinje. Her kan du både opleve strand, skov, fossiler, borgruiner og et fotogent fyrtårn.

På nordsiden af Vejle Fjord bliver du blæst bagover af en imponerende udsigt. Fra Staksrode Skovs karakteristiske høje skrænter kan du se helt til Æbelø og Fyn!

Lige så fascinerende er det, hvis du vender blikket den anden vej, ind i den vilde og utæmmede naturskov.

Men bare rolig, der er afmærkede vandreruter på mellem 2,5 og  5 km, så du kan roligt begive dig ind i vildnisset og gå på jagt efter sørøverborgruinen Stagsevold.

Ved foden af skovens skrænter kan du på Stenhøj Strand fortsætte jagten – nu efter fossiler og legesyge marsvin, som du kan spotte langs kysten.

Tag videre til Rosenvold. En skjult verden for sig selv, der ligger og putter sig for enden af skovens skrænter. Her finder du en dejlig strand, et slot og ikke mindst en intim marina, hvor der også er en lille legeplads.

Længere inde i fjorden finder du det skønne  spa hotel Vejlefjord og dens smukke park samt en række historiske kurveje, der blandt andet tager dig forbi det ikoniske Træskohage Fyr. Fyrtårnet tilbyder et  fantastisk vue over fjorden og er i sig selv et yndet motiv for naturfotografer såvel som instagram-entusiaster.

Oplevelser langs nordsiden af Vejle Fjord

Liste
Kort
Staksrode Skov
Foto: Jens Kjær
01

Staksrode Skov

Nær Juelsminde og langs Vejle Fjord ligger en af Danmarks smukkeste skove. I den kuperede naturskov finder du Østjyllands mest dramatiske kyststrækning med høje skrænter ned mod Stenhøj Strand. Her er...

Læs mere
Træskohage Fyr
Foto: Kampefoto
02

Træskohage Fyr

Træskohage Fyr er et ikonisk vartegn for området omkring Stouby og Hotel Vejlefjord. Fyrtårnet fungerer fortrinligt som udsigts- og fugletårn, og har et fantastisk vue over fjorden. Det er desuden i s...

Læs mere
Kurvejene ved det gamle sanatorium
Foto: Overblik
03

Kurvejene ved det gamle sanatorium

Ved det smukke Hotel Vejlefjord finder du disse historiske vandreruter i betagende natur. Gå i kuperet landskab gennem den flotte park, den dybe skov og langs Vejle Fjord med masser af små seværdighed...

Læs mere
Stagsevold
Foto: Destination Kystlandet
04

Stagsevold

Midt i den smukke Staksrode Skov ligger borgruinen Stagsevold, som er omgivet af historie og sagn. Kryds voldgraven over den lille træbro for at se dette anlæg, som fører tilbage til det 14. århundred...

Læs mere
Rosenvold Strand
Foto: Destination Kystlandet
05

Rosenvold Strand

Rosenvold er en lille oase ved Vejle Fjord bestående af et slot, en campingplads, en lystbådehavn og en fin badestrand. Stranden har udmærkede faciliteter og egner sig fint til både solbadning og en s...

Læs mere
Det Kreative Gartneri
Foto: Det Kreative Gartneri
06

Det Kreative Gartneri

Besøg denne kreative oase i Stouby, hvor et klassisk gartneri med salg af planter kombineres med brugskunst, kunst, workshops og events. Kom og find ny inspiration til indretning af hjemmet og haven.

Læs mere

Spa og wellness på første klasse

Endelig ferie! Det er tid til afslapning. Og til forkælelse. Og helst begge dele på samme tid.

Hvis dét er ferie for dig, så vil du være vild med  Hotel Vejlefjords Kur & Spa. Tag vennerne eller kæresten med – men lad eventuelle børn blive hjemme. Det her er din dag!

Tag en helende spadsere- eller løbetur på de afmærkede stier i Vejlefjords frodige park. Den er åben for alle – også hvis du ikke er spagæst.

#kystlandet: