©  Foto:

Kysing Strand

Mellem Saksild Strand og Norsminde Fjord ligger Kysing Strand, som består af et længere stykke kystlinje, som veksler mellem fin sandstrand og stenet strand. Her finder du børnevenlige strandstykker, østkystens bedste naturiststrand samt skønne spisesteder.

Strand med mange funktionsmuligheder

Fra Hou i syd til Norsminde i nord strækker Odderkysten sig med et langt uafbrudt strandstykke. Ganske kort nord for østkystens vel nok bedste badestrande, Saksild og Rude, skifter stranden karakter. Ved Kysing vrimler det hverken med mennesker eller overdådige faciliteter. Her er du i selskab med naturen. Rustikke stykker med stenbund veksler med fine stykker med strandsand. Ved Kysing Strand er der derfor noget for alle – fra familien på badeferien til vandreren, til naturisten, som gerne vil solbade nøgen til lystfiskeren og vandreren.

 

Østjyllands bedste naturiststrand

En sektion af stranden er reserveret til naturister. Skilte på begge sider af stykket gør opmærksom på dette.

Naturiststranden, som ligger i forbindelse med naturistcampingpladsen NFJ Naturistcamping, byder på gode faciliteter og badeforhold. Her møder man udelukkende folk, som bader uden tøj, så på den måde er det trygt, at der ikke er lurere. Der er en ganske fin badebro ved stranden.

Det koster 30 kr. at få adgang til stranden som dagsgæst. Så får du til gengæld også adgang til alle pladsens faciliteter.

 

Badestrand ved Norsminde

Ikke alle dele af Kysing Strand er forbeholdt naturister. Nord for campingpladsen, i udkanten af sommerhusområdet i Norsminde, ligger et fint stykke badestrand med badebro, som kan benyttes af alle. En sti fører ned til dette stykke fra Pouli Nielsens Vej. Der er ingen øvrige faciliteter ved dette strandstykke, men der er ikke langt ind til Norsminde.

Norsminde er en populær destination, når vejret bliver godt. Den lille havn ved indsejlingen til Norsminde Fjord byder på hyggelig sommerstemning og et par rigtig fine spisesteder. Det kan anbefales at kombinere en tur til stranden med et besøg i den lille havneby.

Du kan læse mere om Norsminde på denne side.

 

Kombiner en madoplevelse med en tur på stranden

Syd for naturistcampingpladsen ligger et af lokalområdets mest populære spisesteder, Restaurant Himmel og Hav. Restauranten bruger stort set kun økologiske råvarer og er åben til frokost og aften. Det er også muligt at bestille deres berømte mokost (kombineret frokost og morgenmad) samt kaffe og kage i løbet af eftermiddagen. Restauranten har også salg af egne produkter – heriblandt en unik orangemyre vodka, som er krydret med nøjagtig 55 myrer.

Fra Himmel og Havs parkeringsplads er der adgang til stranden, hvorfra du kan gå en tur i retning af Rude og Saksild.

 

Lystfiskeri ved Kysing Strand

Kysing byder også på noget af det bedste fiskevand ved Odderkysten. Her er der gode chancer for fangst af havørred og hornfisk. Lidt syd for Himmel og Hav ligger nogle betonblokke, hvor der er fanget mange store skrubber. Se denne side for mere info om fiskeri ved Kysing Strand.

 

Flere strande i området

På denne side kan du de andre gode badestrande i Kystlandet, heriblandt ved Odderkysten.