©  Foto:

Rude Strand

Denne badestrand ved den jyske østkyst har rigtig gode rammer for badegæster. Med en bred strand og roligt vand er området blandt de bedste strandområder i Østjylland. Rude Strand ligger i forlængelse af den populære Saksild Strand og er et oplagt valg, hvis du vil have lidt mere plads omkring dig.

Skøn badestrand med gode faciliteter

Saksild Strand er kendt som østkystens bedste badestrand. Går du en lille kilometer mod nord på stranden kommer du til Rude Strand. Rude har de samme naturlige styrker som Saksild. Stranden er bred, sandet er fint og vandet er lavt og roligt. Der er ikke de samme faciliteter som ved Saksild (eksempelvis livreddertårn, aktiviteter og spisesteder), men til gengæld er der mere plads til, at I kan brede jer.

Ved Rude Strand er der en fin badebro og toiletter til fri afbenyttelse. Stranden har det hvide badeflag med tre stjerner, hvilket betyder, at badevandskvaliteten er fremragende.

Der er mere end 150 parkeringspladser omkring stranden. I sommerhusområdet bag stranden kan du parkere mellem Violvej og Granvej.

 

Oplevelser i nærheden

Når du bevæger dig ned mod stranden fra parkeringspladsen, kommer du forbi Eva Keramik, hvor den lokale kunsthåndværker Eva Pedersen har sit galleri og butik. Du er velkommen til at kigge ind og se hendes smukke skulpturer.

I Saksild, et stenkast fra Rude, kan du købe forsyninger til strandturen eller besøge et af spisestederne. Du kan også leje en cykel eller udstyr til sjov på vandet. Og så kan du ikke mindst kigge ind i Strandshoppens minigolfbane. 

Du kan finde mere inspiration til oplevelser omkring Saksild på denne side.

Du kan også vælge at kombinere strandoplevelsen med en tur til en af de små nærliggende havnebyer Norsminde eller Hou.

 

Bliv lidt længere – overnat ved Rude

Har du mod på en miniferie eller et weekendophold ved Odderkysten? Ved Rude kan du overnatte privat i værelse eller lejlighed hos Rude Hougaard. Lige i nærheden ligger også Saksild Strand Camping, hvor du kan sove i hyggelige træhytter. For en lidt mere luksuriøs oplevelse, kan du nyde et ophold hos det historiske Norsminde Kro, hvor der også er gastronomi på højt niveau.

 

Flere strande i Kystlandet

Der er mange andre skønne badestrande indenfor kort køreafstand. På dette strandtema kan du finde inspiration til din næste strandtur.