Familiehygge på Hou Marina

Hou - oplevelser i en charmerende færgeby

Foto: Kristoffer Loft

Med sin færgehavn og store lystbådehavn er Hou et maritimt centrum i Østjylland. De stolte maritime traditioner præger byen og dens oplevelser. Hou er meget mere end bare et sted man venter på færgen. Her bliver du budt velkommen af havnehygge, skøn natur og dejlige strande. 

Porten til Det Østjyske Øhav

Året rundt valfarter en strøm af mennesker til Hou og hopper på en af de daglige færgeafgange til øerne Samsø eller Tunø. Mange gør det helt uden at kende til den hyggelige stemning, der bogstavelig talt venter lige rundt om havnemolen ved lystbådehavnen og det gamle fiskerleje.

For bag det gamle historiske skibsbyggerværft ligger den store marina med perfekte rammer for lystsejlere. Havnen er ikke kun for sejlere, men for alle. Det er hyggeligt at gå langs kajen, hvor du mærker den maritime stemning. 

Her omkring havnekajen ligger et ishus/café, mens du også finder en dagligvarebutik og en af regionens bedste slagterforretninger. 

Vidste du, at havnen i Hou hvert år i juli danner rammer om Hou Havnefest med musik, fest, sport, underholdning og det populære Hou Drop, hvor modige deltagere kaster sig ud i havnen i kreative hjemmelavede fartøjer?

8 km vandrevenlig sandstrand

Ved siden af færgehavnen ligger Hou Strand, som er en ganske fin badestrand med udmærkede faciliteter. Stranden er at finde på VisitDenmarks liste over Danmarks bedste strande. Fra havnen fortsætter Odderkystens strande uafbrudt i mange kilometer. Det kan varmt anbefales at gå en tur i retning af Saksild og Norsminde i det fine strandsand.

Vandreruten Kyststien ved Hou er en 10 kilometer lang handicapvenligt indrettet vandresti, der fører til Hølken Strand langs med vandet. Turen tilbage mod havnen går gennem Hou by. 

Det kan også anbefales, at gå en tur i den bynære skov Ravnskoven og et besøg ved det historiske voldsted Bjørnkær. 

Pjask og leg i Danmarks mest tilgængelige svømmehal

Et oplagt alternativ til badning ved stranden er Vandhalla, en stor svømmehal med en 90 meter lang rutsjebane. Vandlandet er Danmarks mest handicapvenlige med særlige redskaber og landets eneste fuldt tilgængelige vandrutsjebane. Vandhalla er timevis af sjov for alle!

Far og datter kommer flyvende ud af vandrutchebanen i Vandhalla i Hou

Vandhalla

Foto: Destination Kystlandet

Overnatningssteder ved Hou

Liste
Kort
Hou Strandcamping
Foto: Hou Strandcamping

Hou Strandcamping

Hos Hou Strandcamping har du en hyggelig og intim ramme om campingferien ved den jyske østkyst. Med en flot sandstrand og nærheden til Hous aktiviteter og færger, kan du se frem til et dejligt ophold ...

Læs mere
Hou Søsportcenter
Foto: Hou Søsportscenter

Hou Søsportcenter

Ved Hou Strand ligger 11 handicapvenligt indrettede feriehuse i første parket til den jyske østkyst. De rummelige huse er den perfekte base for kystferien ved Odderkysten for alle – uanset behov.

Læs mere
Hygge Strand Camping
Foto: Hygge Strand Camping

Hygge Strand Camping

I uforstyrrede omgivelser ved en af Odderkystens fineste strande ligger denne charmerende campingplads. Her er hygge og afslapning i højsædet. Ved Hølken Strand har du de optimale rammer for at komme ...

Læs mere
Sejersminde Bed and Breakfast
Foto: Sejersminde Bed and Breakfast

Sejersminde Bed and Breakfast

Oplev idyllisk, dansk landbrugsstemning med en overnatning hos Sejersminde. Ved den gamle bindingsværksgård, kan du sove i den tidligere kostald, som er renoveret med fine faciliteter.

Læs mere
Bjerager Bed & Bath
Foto: Bjerager Bed & Bath

Bjerager Bed & Bath

Slap af i landlige omgivelser hos det arkitekttegnede Bjerager Bed & Bath nær Odder. Det stilrene design i B&B'et står i flot kontrast til naturen, kysten og gårdbutikkerne lige udenfor døren.    

Læs mere
Naturlejrplads ved Hølken Strand
Foto: Odder Kommune

Naturlejrplads ved Hølken Strand

Helt ned til dejlige Hølken Strand ligger denne shelter med bålhytte. Her kan du overnatte i det fri til lyden af bølgerne, men samtidig i læ for både vind og vejr.

Læs mere