©  Foto:

Tunøfærgen

Tunø er en af Danmarks mest charmerende øer. Med Tunøfærgen kan du besøge den bilfri ø i Kattegat. Overfarten fra Hou tager kun en time og der er to daglige afgange i hver retning.

Kom med på den hyggelige overfart

Lidt vest for Samsø ligger lille Tunø, der emmer af unik østemning. Overfarten fra Hou er den eneste færgeforbindelse til øen. Tunø ligger cirka 10 kilometer ud for den jyske østkyst og turen over tager omtrent 55 minutter.

Tunøfærgen er en lille, hyggelig færge. Der er hyggelige, behagelige siddearealer indendørs med god udsigt. Du kan også vælge at sidde udendørs på dækket, hvis vejret er til det. Hvis du ønsker at forsøde turen, så er det muligt at købe kaffe, sodavand og slik i automater. Børn og barnlige sjæle er velkomne til at besøge kaptajnen på broen og se, hvordan man sejler sådan en færge

Færgen sejler året rundt med minimum to daglige afgange – også uden for sæsonen, så det er altid muligt at besøge den skønne ferieø i Kattegat. 

 

Lad bilen stå i Hou

Tunø er en bilfri ø. Det betyder, at det ikke er muligt at få sin bil med til Tunø, medmindre man har en særtilladelse. Denne tilladelse kan søges hos overfartslederen. Færgen kan dog fragte varebiler - der skal ikke søges tilladelse til én håndværker i varevogn. Overfartslederen kan give særtilladelse til handicapbiler, og det er beboerforeningen, der skal give tilladelse til personbiler.

Så det nemmeste vil være at parkere bilen på fastlandet. Øen er heller ikke større end at man kan gå rundt. I Hou er der masser af parkeringspladser på havnen og mulighed for både korttids- og langtidsparkering.

 

Udforsk Tunø

Der er en helt særlig stemning på Tunø. På øen uden biler kan du se traktorer og kreative køretøjer i de idylliske små gader. Der er charmerende og finurlige bygninger i byen – såsom kirken, der har kombineret kirke- og fyrtårn. Både på havnen og i byen kan du spise på lækre spisesteder.

En vandretur rundt om øen er 7 kilometer lang. Langs kysten er der flere steder høje skrænter med fremragende udsigt. Det er en af de smukkeste vandreture man kan forestille sig.

På færgen kan du få et skattekort til turen rundt om Tunø.  Hvis du klarer den 7 kilometer lange tur og svarer på spørgsmålene undervejs, så kan du få en medalje som bevis hos øens købmand.

 

Sejlplaner, priser og booking

På færgeselskabets hjemmeside kan du se priser og afgangstider. Klik her for at booke din billet til turen.