©  Foto:

Kulturringen Odder-Gylling

Denne cykelrute starter i handelsbyen Odder, fortsætter til havnebyen Hou og slutter i den hyggelige landsby Gylling. Undervejs kommer man gennem smukt østjysk landbrugslandskab, et smut til kysten og forbi fine naturområder.

Skøn cykeltur gennem landlig idyl

Kulturringens rute tre er en 19 kilometer lang skiltet cykelrute, der går mod syd fra Odder og ned mod Horsens Fjord. Fra Odder følger ruten Houvej til færge- og havnebyen Hou. Alternativt kan du vælge at cykle syd om Houvej og mærke den landlige stemning i landsbyer som Randlev, Gosmer og Halling. Fra Hou følger ruten kysten mod sydvest mod Søby og Gylling, som er målet for turen.

 

Attraktioner og oplevelser undervejs på turen

I Odder starter cykelturen, og her har du rig mulighed for at kigge omkring i byens butikker, få et måltid mad eller proviantere inden turen går mod syd. Du kan også besøge Odder Museum, Økologiens Have eller måske aktivitetscentret Kuglen & Keglen, der byder på mange spændende spil.

I Hou kan du hoppe af cyklen og gå en tur og mærke den maritime stemning ved den store lystbådehavn. Hvis vejret er til det, så snup en is ved Mosters Ishus og nyd den ved kajen eller på stranden.

Mellem Hou og Gylling ligger flere skove. Kig omkring i Ravnskoven eller se det historiske voldsted Bjørnkær. Eller prøv om du kan finde skålstenen i Fensten Sønderskov. Og i drøncharmerende Gylling bør du kigge forbi Gylling Mølle inden turen går videre.

Se Kulturringen og andre ruter i Kystlandet på dette digitale kort. 

 

Kulturringen – cykelferie i Østjylland

Cykelruten mellem Odder og Gylling er 3. etape af Kulturringen, som er en 540 kilometer lang rundtur i Østjylland. Kulturringen tager dig forbi noget af det smukkeste landskab i regionen og slår samtidig et smut forbi områdets byer, attraktioner, oplevelser og spændende spisesteder. Med andre ord er det din mulighed for at holde den perfekte cykelferie, der ikke blot opleves fra sadlen, men giver dig en større helhedsoplevelse. Følg blot de blå skilte, der guider dig til regionens oplevelser.  

I Odder mødes ruten med rute 3, der går langs Odderkysten til Moesgaard ved Aarhus. Og i Gylling kan du ad rute 4 fortsætte turen til øen Alrø i Horsens Fjord. Herfra går turen enten mod nord i retning af Skanderborg eller over Hjarnø til sydsiden af Horsens Fjord.