©  Foto:

Kulturringen Moesgaard-Odder

Drag ud på denne smukke cykelrute, som følger Odderkysten gennem skov og åbent kystlandskab. Slut turen i den hyggelige handelsby Odder med et godt måltid mad eller kolde drikkevarer.

Udforsk Odderkystens natur og kultur fra sadlen

Denne skønne cykelrute på 22,5 kilometer starter i skovene syd for Aarhus, og mod syd følger den det populære ferieområde Odderkysten inden turen går ind i land til Odder by. Undervejs kommer man forbi flere populære badestrande og den charmerende havneby Norsminde ved indsejlingen til Norsminde Fjord.

Ruten er præget af kystnær landlig charme. Ved Rude Strand drejer ruten væk fra kysten, men du kan overveje at fortsætte turen et par kilometer mod syd til sommerparadiset, Saksild Strand.

 

Museer og attraktioner på turen

Ruten starter ved et af Danmarks mest populære museer, Moesgaard, hvor du kan lære om arkæologi og beundre den ikoniske bygning. Og ved turens slutning kan du besøge Odder Museum i den gamle vand- og dampmølle.

Ruten går også lige forbi Skandinaviens største økologiske besøgshave, Økologiens Have. Kysten i sig selv er en del af rutens attraktion, så tag ned til stranden og dyp tæerne og nyd en is.

Sørg for at gå en tur ved havnen i Norsminde, nyd en af de legendariske fiskefrikadeller ved Fiskehuset, og besøg eventuelt den smukke gamle Norsminde Kro, der byder på noget af regionens bedste gastronomi.

Se Kulturringen og andre ruter i Kystlandet på dette digitale kort. 

 

Kulturringen – den østjyske cykelrute

Kulturringen er en 540 kilometer lang cykelrute, der tager dig forbi noget af det bedste cykellandskab som Østjylland har at byde på. Undervejs kommer du forbi et stort antal attraktioner af kulturhistorisk eller oplevelsesmæssig relevans.
Kulturringen er inddelt i mere end 20 etaper. Ruten fra Moesgaard til Odder er rute 2. Fra Moesgaard har du mulighed for at fortsætte turen til Aarhus og Skødstrup, mens du fra Odder kan fortsætte turen til Hou, Gylling og Horsens Fjord.