Cyklister på Den Genfundne Bro

Cykelruter i Østjylland

Foto: Sarah Green

Hvor går (cykel)turen hen? I Kystlandet finder du nogle af Østjyllands bedste cykelruter. Fladt landskab ved kysten, kuperede skovområder inde i landet og bølgende marker: Sværhedsgraden bestemmer du. Kom og tramp i pedalerne med os!

Oplev Kystlandet på to hjul

Liste
Kort
Cyklister på Alrø med skilt for cykelfærgen i forgrunden
Foto: Destination Kystlandet
01

Cykelruten Horsens Fjord (52 km.)

Cykelruten rundt om Horsens Fjord er en fantastisk smuk og varieret tur. Den kan sagtens tilbagelægges på én dag, men vi anbefaler at lægge en dag oven i hatten for at få tid til masser af afstikkere, pitstop og unikke oplevelser.

Læs mere
02

Fladt terræn på Danmarks smukkeste jernbane (62 km.)

Særlig børnevenlig rute i fladt terræn, med et sikkert underlag og uden trafik langs den gamle jernbanesti. Ruten fører jergennem Bakkelandet med udsigt til nogle af landets højeste bjerge, over Den Genfundne Bro, forbi forladte togvogne og gamle stationsbygninger og en veteranbane.

Læs mere
03

Kulturringens etaper gennem Kystlandet (19-46 km.)

Kulturringen er 540 km. ren cykellykke fordelt over 20 skiltede og astfalterede etaper i Østjylland. 5 etaper (mellem 19 og 46 km.) går gennem Kystlandet, og vi guider her til en unik cykeloplevelse med bakker, kyst, skov, ø-hop og kultur-oplevelser på vejen.

Læs mere
Ældre par på cykeltur kigger på skilt ved Gudenåens udspring
Foto: Hærvejen Region Syddanmark
04

Cykelrute langs Gudenåen (44 km.)

Følg den skiltede cykelrute i Midt- og Østjylland og nyd det smukke landskab omkring Gudenåen. Her kan du føles med kanofarende langs Danmarks eneste flod fra Tinnet Krat i syd til Søhøjlandets kuperede skove i nord.

Læs mere
To der cykler ud af en sti på Endelave
Foto: Destination Kystlandet
05

Østkystruten gennem Kystlandet (129 km)

National cykelrute 5 (Østkystruten) tager dig på en skiltet 129 km. lang tur fra Vejle Fjord i syd, forbi Horsens Fjord og op til Norsminde Fjord i Kystlandets nordlige del.

 

Læs mere
Cykeltur ved Hou
Foto: Jens Hasse
06

Rundture i Kystlandet

Nogle gange kan det være rart med en rundtur, hvor du ender tilbage ved startpunktet, i stedet for ud- og hjemtur langs samme rute. Derfor har vi samlet de bedste rundture på cykel i Kystlandet af varierende længde - fra de helt korte under 10 km. til de længere runder på 50-70 km.

Læs mere
Familie på cykeltur på banestien
Foto: Lasse Torp
07

Cykelture ved Odder

Udforsk det skønne landlige cykelterræn omkring Odder med disse rundture af varierende længde mellem 16 og 42 km.

Læs mere

Vidste du, at danskerne i gennemsnit cykler 1,6 km om dagen? Det gør os til et af de mest cykelglade lande i Europa kun overgået af hollænderne, der i snit cykler 2,5 km om dagen.