Destination Kystlandet
Ældre par på cykeltur kigger på skilt ved Gudenåens udspring

Cykelrute langs Gudenåen

Hop på den tohjulede og udforsk noget af det smukkeste landskab omkring Gudenåen. På denne skiltede cykelrute i Midt- og Østjylland kan du følges med kanofarende langs Danmarks eneste flod fra Tinnet Krat i syd til Søhøjlandets kuperede skove i nord. Kom med!

Skøn skiltet rute gennem bakker og dale

I Tinnet Krat pibler en kilde op af jorden og markerer starten på Danmarks længste vandløb. Her, midt i Gudenådalens unikke natur, starter også denne cykelrute, der følger strømmen i åen mod nord til Søhøjlandets dybe skove, søer og bakker. På turen er du langt fra store byer og tæt trafik, men har gode muligheder for at komme tæt på dine kære på en fredelig og fordybende udflugt i det fri. 

Regionalrute 33 fra Gudenåens kilde ved det store vandskel til Gl. Rye er 44 kilometer lang. På turen kører du primært på små veje og passerer mange seværdige naturomåder og historiske attraktioner. Følg de blå skilte med tallet 33 på - så bliver du guidet i den rigtige retning.

10 Skønne oplevelser i naturen undervejs

Liste
Kort

Din digitale følgesvend

På vores digitale kort kan du følge ruten via GPS. Her kan du også få inspiration til oplevelser, spisesteder og overnatningssteder undervejs på turen. 

 

Vil du cykle langs hele Gudenåens forløb? Fra Gl. Rye kan du fortsætte ad regionalrute 30 helt til Gudenåens udløb i Randers Fjord.