©  Foto:

Sukkertoppen

I skovklædt terræn ligger en af Danmarks største bakker, Sukkertoppen, med en formidabel udsigt over Søhøjlandets smukke natur. Træd i vikingernes fodspor, når du begiver dig ud på den bjergtagende tur mod toppen på en af landets mest udfordrende stigninger.  

Den bedste udsigt over Søhøjlandet

I området nær Horsens ved Bakkelandet og Søhøjlandet finder du de fleste af landets højeste punkter. Sukkertoppen er med sine 108 meter ikke et af de allerhøjeste, men udsigten er svær at matche og ganske ikonisk for områdets smukke natur. Toppen af Sukkertoppen giver nemlig et fantastisk vue over blandt andet Gudenåen, Jyllands største sø, Mossø, lynghede, de dybe skove og bakker - alt det som kendetegner Søhøjlandets landskendte landskab. Den ellers skovklædte bakke har ikke mange træer på toppen, hvilket gør det muligt at se i mange retninger.

Sukkertoppen blev brugt af vikingerne

Der er fundet spor af en befæstning fra vikingetiden på Sukkertoppen, og det er ikke svært at forestille sig, at det har været et strategisk godt sted at søge tilflugt. Herfra kunne man se fjender på lang afstand.

De egenskaber, der gjorde Sukkertoppen et strategisk godt sted for vikingerne, gør den besværlig i dag. De stejle sider af bakken er svære at forcere med barnevogne, og bestigningen er desværre ikke egnet for gangbesværede. Men er du godt gående, kan du tage vandreskoene på og følge en af stierne mod toppen.  

 

Udsigt til oplevelser fra Sukkertoppen

Fra toppen af bakken kan du se nogle af områdets bedste oplevelser.

Ved foden af Sukkertoppen ligger Klostermølle, som oprindeligt var et benediktinerkloster i Middelalderen. I dag ligger der et stort og flot bygningskompleks, som tidligere var en aktiv papirfabrik. Selvom der ikke længere bliver produceret papir, er de majestætiske og storslåede bygninger der stadig, og de udgør et godt udflugtssted til picnic. 

Klostermølle ligger lige ned til den store sø Mossø, der er blandt de største i landet. Hvis du kan lide at cykle eller vandre, så anbefaler vi en tur rundt om Mossø.

Sukkertoppen ligger på Gudenåstien Voervadsbro-Emborg, som er en del af stiforløbet, som på sigt skal følge hele Gudenåens forløb.

 

Parkering ved Sukkertoppen

Du kan parkere ved Klostermølle på Klostermøllevej. Her er der også busparkering.

Vil du bestige flere bakker i Bakkelandet?

I området omkring Sukkertoppen finder du mange spændende bakker og udsigtspunkter. Få inspiration til din næste udflugt her.