Familie cykler over Den Genfundne Bro

På cykelferie i Bakkelandet

Foto: Destination Kystlandet

Cykelferien bliver ikke meget bedre end her! Bakkelandet finder du i den sydlige del af det fantastiske naturområde kendt som Søhøjlandet. Det slynger sig omkring Gudenåen og er kendetegnet ved et enestående naturliv, masser af søer, skove og nogle af Danmarks højeste tinder. 

På to hjul blandt bakker og dale

Velkommen til Bakkelandet, hvor høje bakker og dybe skove former landskabet. Her er der tid til nærvær med dine yndlingsmennesker og masser at opdage for de eventyrlystne. Mens du langsomt ruller gennem landskabets smukke kulisser, kan du ikke undgå at nyde de mange spændende og nye indtryk, som møder dig undervejs. Du bestemmer selv farten, og dagens oplevelser har god tid til at fæstne sig.

Far og søn cykler på elcykler ved vandet
Holmely

Tag på elcykelophold i naturen

Prøv et færdigpakket ophold med elcykel og unik overnatning i Bakkelandet. På turene kommer i forbi de store naturattraktioner i Gudenådalen og den sydlige del af Søhøjlandet, mens der også er mulighed for at besøge egnens skønne spisesteder og fødevareproducenter. 

Familie på cykeltur på banestien
Foto: Lasse Torp
Familie løber ved den genfundne bro
Foto: Lasse Torp

5 historiske naturoplevelser i Bakkelandet

Oplev historien i den smukke natur i Bakkelandet. Her kan du besøge en gammel flyveplads, som tyskerne besatte under 2. Verdenskrig, eller Den Genfundne Bro, som var tildækket og næsten glemt i 85 år. Tag på guidede ture og få gengivet historien, som om det lige var sket. 

Her er vores fem bedste tips til historiske naturoplevelser i Bakkelandet. Husk madkurven – naturen indbyder til at dvæle en stund og nyde den gode medbragte mad.

Liste
Kort
Den Genfundne Bro
Foto: Sarah Green

Den Genfundne Bro

I idylliske omgivelser nær Horsens og Brædstrup i Bakkelandet ligger en unik turistattraktion med en utrolig historie. Den smukke bro over Gudenåen, der lå gemt og (næsten) glemt i en menneskealder, e...

Læs mere
Vestbirk Vandkraftværk
Foto: Hanne Nielsen

Vestbirk Vandkraftværk

I den smukke natur nær Den Genfundne Bro ligger Danmarks første vekselstrømsværk, som den dag i dag stadig producerer strøm via vandkraft i Gudenåen. Hvis du søger skønne naturoplevelser kombineret me...

Læs mere
Veteranbanen Bryrup-Vrads
Foto: Veteranbanen Bryrup-Vrads

Veteranbanen Bryrup-Vrads

Veteranbanen Bryrup-Vrads er et stykke Danmarkshistorie, hvor du kan opleve den smukke tur ombord på et af de charmerende og nostalgiske tog, som bringer dig fra Bryrup til Vrads.

Læs mere
Klostermølle
Foto: Aleksander Mogensen

Klostermølle

Denne skønne seværdighed kombinerer smuk natur med spændende kulturhistorie. Det gamle benediktinerkloster og papirfabrik er i dag et yndet udflugtsmål, der egner sig storslået til picnic. Her er der ...

Læs mere