©  Foto:

Rohden Gods

Denne smukke herregård ligger naturskønt, omgivet af skovene på nordsiden af Vejle Fjord. Selve godset og den tilstødende park er ikke tilgængelig for offentligheden, men du er velkommen til at gå en tur i de omkringliggende skove.

Imponerende herregård i smuk natur

Nær Rohden Ådal, mellem Daugård Strand og Hotel Vejlefjord, ligger denne hovedgård fredeligt placeret i hjertet af et 756 ha stort gods. Godset har en lang og interessant historie, men er i dag større end nogensinde med et omfattende landbrugsareal og skovbrug. Det kan anbefales at gå en tur i den skønne natur, gennem skovene, langs Rohden Å, ned til Vejle Fjord og ikke mindst forbi den smukke herregård og de mange tilstødende avlsbygninger. Det er strengt forbudt at bevæge sig ind på selve godset, men du kan frit bevæge dig på skovstier og  på Rohdenvej, hvorfra du kan danne dig et fint overblik over godset.

 

Rohdens historie

Rohdens historie går tilbage 1662. Dengang havde Rantzau-familien netop overtaget det nærliggende Rosenvold Slot, som stadig er i familiens eje i dag. Henrik Rantzau byggede Rohden som to halvgårde. Først sidst i 1800-tallet blev det nuværende Rohden Gods skabt, da baron Flemming Lerche og Anne Sophie Lüttichau lagde de to eksisterende halvgårde sammen og byggede den nuværende hovedbygning. Godset blev på Lüttichau-familiens hænder frem til 2003, hvor den nuværende ejer, Anders Kirk Johansen, overtog stedet med en gennemgribende renovering og forskønnelse til følge.

Den nuværende hovedbygning fra 1898 er en stor, mondæn, hvidkalket villa i to etager, omgivet af en parklignende have og en sø. Derudover er der en række markante avlsbygninger omkring gården.

 

På vandring i skovene

Det er ikke tilladt at køre ind på godsets areal i bil. Ankommer du i bil, kan du dreje ind på Rohdenvej fra landsbyen Belle. Efter et par hundrede meter er der mulighed for at parkere. Herfra kan du følge Rohden Å gennem skovene til Vejle Fjord og gå tilbage forbi herregården.

På dette digitale kort kan du følge ruten rundt i området. Men sørg for at holde dig på stierne. På kortet finder du også et forslag til en cykeltur i området.

Hvis du har mange kilometer i benene, kan du vælge at følge fjorden mod øst til du kommer til Træskohage Fyr og de historiske kurveje ved Hotel Vejlefjord.

 

Udforsk Vejle Fjord

Den smukke, skovklædte og til tider voldsomme kyststrækning på nordsiden af Vejle Fjord byder på flere skønne attraktioner i det grønne.

På denne side kan du finde inspiration til andre oplevelser i naturen ved Vejle Fjord.