Gå til indhold
©  Foto:

Området Boller og Bjerrelide

Er du vild med gode naturoplevelser, så tag på tur i området ved Boller og Bjerrelide. Her finder du et stort natur- og skovområde, der venter på at blive udforsket. Følg stiruterne i området til fods eller på cykel eller følg din egen rute gennem området. Uanset, vil du møde spændende skove og seværdigheder, hvor du går.

Boller Skov

Ved Horsens Fjord og Boller Slot ligger Boller Skov. Nede mod Horsens Fjord kan du finde Boller Mole og Fiskerhuset. Her vokser bøgetræer helt ned til vandkanten – et smukt syn du kan nyde, når du går ad trampestien langs skovbrynet ned til fjorden.

Boller Overskov

Sydvest for Boller Skov ligger Boller Overskov i et bynært område ved bydelen Højvangen. Skoven er lille, men velbesøgt af de lokale i området, blandt andet på grund af den 2,9 hektar store indhegnede hundeskov. 

Klokkedal Skov

Mellem Boller Nederskov og Boller Overskov ligger Klokkedal Skov. Gå en tur ad skovvejen, der fører gennem smeltevandsdalen fra sidste istid. Skoven strækker sig helt fra Bjerrelide til Horsens Fjord og byder på mange naturoplevelser. Langs vejen risler bækken, der løber ned til Boller Vandmølle. Giv dig tid til et par afstikkere og oplev endnu mere af Klokkedal og området omkring.

Purhøj

Fra Klokkedal kan du fortsætte til udsigtspunktet Purhøj, der ligger 120 meter over havet. Højen er en gravhøj fra bondestenalderen og er omkranset af bøgetræer.

Fra højen får du en storslået udsigt over Bjerre skov, som er stor og ligger i et meget kuperet terræn. Netop det kuperede terræn gør Bjerre skov særdeles populær hos mountainbike-folket og der er derfor blevet anlagt en mountainbikerute. Læs mere om mountainbikeruten her >.

Elverdammen og naturskoven
På modsatte side af vejen finder du Elverdammen og Naturskoven. Hvis du går fra parkeringspladsen ved Bjerre Skovvej og følger den afmærkede rute langs bækken, er turen til skovsøen Elverdam ca. 2 km lang.  

Naturskoven er et lille skovområde, der har ligget urørt af mennesket i mange år. Fordi skoven passer sig selv, vil der i Naturskoven komme et rigere dyre og planteliv end i andre skove og med tiden vil der opstå en lille ’urskov’ her.

Rold Skov

Mellem Sejet og Boller Skov finder du Rold Skov. En lille men meget hyggelig og idyllisk skov. I midten af skoven ligger en skovsø, hvori karper svømmer mellem åkander sommeren igennem. Skoven har flere bække og grøfter og der er lavet et omløb, så ørreder kan passere forbi søen.

Fiskebæk og Klokkedal Å er blandt de reneste vandløb i Horsens Kommune.

Er du interesseret i stiruterne og mere information om historien bag de forskellige seværdigheder, så læs turfolderen for Boller og Bjerrelide her>

#kystlandet: