Gå til indhold
©  Foto:

Legepladsen i Bygholm Park

I smukke grønne omgivelser i Horsens’ store herregårdspark ligger hele to sjove legepladser med moderne udstyr. Her kan børnene lege trygt, mens forældrene nyder parkens hyggelige rammer og fine faciliteter.

Byens traditionsrige legeplads

Legepladsen i Bygholm Park er nærmest en institution i Horsens, og langt de fleste børn i lokalområdet er velvilligt blevet slæbt med hertil af forældre og bedsteforældre. Her gik man en tur i parkens hyggelige omgivelser, snakkede med ænderne, besteg den store bakke og sluttede af med legepladsen, hvor man virkelig kunne give den gas. For nylig er endnu en sjov naturlegeplads kommet til, og i den forbindelse blev legepladsudstyret i den store gamle legeplads også udskiftet.

 

Den nye tarzanbane

Hvis du ankommer til Bygholm Park fra tunnelen under banegården, ligger denne nye legeplads langs Peblingestien på højre hånd. Den nye legeplads er en 200 meter lang junglebane, som består af stubbe, balancebomme, vipper, klatrenet, armgang, broer, sansegynge, plateauer m.m. Pladsen er tænkt som en snoet bane, hvor man starter i én ende og slutter i den anden. Den kan dog også bruges som en traditionel legeplads, hvor børnene vælger lige præcis den aktivitet som tiltaler dem.  

Den nye legeplads er skabt af naturmaterialer, som passer fint ind i parkens omgivelser. Det er

 

Den ”gamle” legeplads

I den anden ende af Bygholm, tæt på parkens kæmpestore gratis parkeringsplads, ligger parkens ”gamle” legeplads. Når vi skriver gammel i anførselstegn skyldes det, at den for nylig er blevet opdateret med nyt udstyr i samme stil som på den nye legeplads. Pladsen ligger fredeligt, og de enkelte dele af legepladsen er omgivet af hække, så man er godt afskærmet.

På pladsen er der blandt andet svævebane, gynger, vippe, et amfiteater, sandkasse, bålplads, bordtennisbord, petanquebane. Omkring legepladsen er der flere borde/bænkesæt, hvor det er oplagt at nyde medbragt mad.

 

Andre aktiviteter i parken

Bygholm Park er Horsens’ store grønne oase, som ligger helt tæt på centrum. I parken er der flere mindre søer - ikke at forveksle med den store Bygholm Sø, som er forbundet til parken via sti. Der er mange ænder og gæs, der vækker glæde blandt de yngste, men undgå at fodre fuglene, da det ikke er godt for dem.

I Bygholm Park ligger også en disc golf bane. Hvis I ikke selv har en frisbee, er det muligt at låne udstyr i parkens smukke herrregårdshotel Comwell Bygholm Park mod et mindre gebyr. Her er der også mulighed for at nyde en kop kaffe med kage eller et måltid i hotellets restaurant.

I parken ligger en større bakke med en trappe, som fører til toppen. På skiltet på toppen kan du læse, at dette er ruinerne af Erik Menveds Borg, som lå her frem til 1600-tallet. Børn elsker at ”klatre” til toppen af bakken og nyde udsigten.

 

Flere legepladser i lokalområdet

På denne side kan du finde inspiration til flere andre gode legepladser i området i og omkring Horsens.

#kystlandet: