©  Foto:

Kystfiskeri på nordsiden af Horsens Fjord

Med sin snoede kystlinje byder Horsens Fjords nordlige kyst på mange interessante og fredelige fiskepladser.

Fiskeri ved Sondrup Strand

Denne fredelige naturstrand er placeret nord for Alrø. Sondrup Strand er en af de mindre stabile fiskepladser ved Horsens Fjord – særligt når vi taler havørred. Der er dog en ganske fin bestand af hornfisk i sæson og rigtig fine muligheder for fangst. Sondrup Strand er bedst i hornfiskesæsonen fra maj til august, men har også et ganske udmærket vinterfiskeri.

Der er en offentlig parkeringsplads ved Sondrup Strand. En sti ved parkeringspladsen fører ned til en badebro på stranden. Der fiskes bedst til højre for trappen. Vadning er oftest nødvendigt – særligt for fluefiskere. Spinnefiskere bør prøve sig med lange kast.

 

Fiskeri ved Troensø / Brakør Skov

Et af de mere populære spots for fiskeri på nordsiden af fjorden kræver lidt vandring. Der kan parkeres omkring Husodde Strand, og herefter skal den flotte og populære rute langs fjorden, Fjordminoen, følges i godt og vel 2,5 kilometer mod øst.

Målet er Troensø, hvor kysten slår et knæk mod nord. Her er en omskiftelig spids, der af og til er en ø, hvor der skal vades ud til. For det meste er det dog en tange, hvor det er muligt at gå tørfodet ud på spidsen. Fra spidsen kan du fiske med et godt vue over fjorden. Havørredfiskeriet er rigtig godt her med gode muligheder for at få store fisk på krogen.

Stykket på begge sider af spidsen er fiskbart. Der er spændende og varierede budforhold med muslingebanker og rev, badekar, tangbælter og leopardbund.

Havørredfiskeriet er godt forår og efterår, men pladsen er også rigtig god på varmere vintre. Der er også et fint fiskeri af hornfisk og ål.

 

Fiskeri ved Husodde Strand

Husodde Strand er en populær badestrand i udkanten af Horsens, der tiltrækker mange badegæster i sommersæsonen. Derfor bør der ikke fiskes ved Husodde fra maj til september og aldrig fra selve badestranden.

Der fiskes bedst øst for selve badestranden. I de kolde måneder er der en rigtig fin fangst – især ved stenhøfderne. Stranden byder på godt vand til havørredfangst, og der er gode chancer for fangst både forår og efterår. Bunden er ganske varieret med muslingebanker, badekar og blød bund.

Der er mulighed for at parkere helt ned til stranden.

 

Fiskeri ved Alrø

Alrø byder på gode spots ved dæmningen samt ved øens sydlige spids, Egehoved, som går helt ud til sejlrenden. Du kan læse mere om fiskeri på Alrø på denne side.

 

Fiskeri ved Gyllingnæs

Gyllingnæs er den store halvø for enden af Horsens Fjord. Det kræver en længere vandring at komme derud – til gengæld er der godt med fisk. Læs mere om fiskeri ved Gyllingnæs her.

 

Andre fiskespots i området

På denne side om kystfiskeri i Kystlandet kan du finde inspiration til din næste fangst samt få overblik over fiskepladser ved den jyske østkyst.

 

Mangler du det helt rigtige fiskeudstyr?

Effektlageret er lokalområdets største udbyder af fiskeudstyr. Foruden en stor webshop har Effektlageret en fysisk butik i Horsens med et stort udvalg til enhver form for fiskeri.

 

Oplevelser ved Horsens Fjord

Horsens Fjord byder på spændende ruter, øer, overnatning, oplevelser og meget mere. På denne side kan du finde information og inspiration til dit besøg ved Horsens Fjord.