
Kystfiskeri ved den jyske østkyst
Kystlandet byder på mange skønne fiskespots i varieret terræn. Uanset om du foretrækker områdets fjorde, kyststrækningen ud til Kattegat eller en af områdets øer er mulighederne for fangst i top.
Horsens Fjord er et perfekt valg til en god fangst
Den smukke Horsens Fjord har en snoet kystlinje, der skifter retning mange steder. Derfor udgør mange landområder hotspots med særligt gode muligheder for fangst. Øerne Alrø og Hjarnø finder du også i fjorden, hvor du let kan vælge fiskested baseret på vind, vejr og strømretning.
Det et tilladt at fiske ved størstedelen af kysten ved Horsens Fjord, men enkelte steder er der mindre fredningsbælter.


Tips til gode fiskespots i Horsens Fjord
Boller Mole: På sydsiden af fjorden kan du tage ud til Boller Mole, der ligger i nærheden af Boller Skov ved Boller Slot. Boller Mole er det tætteste, du som fisker kan komme på inderfjorden i Horsens og et godt fiskested med børsteorm. Vær dog opmærksom på, at det kun er tilladt at fiske på højre side af molen.
Borre Knob: På sydsiden af fjorden ligger Borre Knob, som er en lang smal halvø, der går et godt stykke ud i fjorden. Du kan fiske fra begge sider af Knoben, men særligt spidsen er attraktiv for lystfiskere, da den ligger i den smalle sejlrende mellem Borre Knob og Hjarnø med en stor koncentration af fisk.
Tip: Vestsiden af Borre Knob er et hotspot for sandorm. Her har du gode muligheder for at grave din egen levende agn. Generelt er chancerne for fangst i fjorden dog bedst med flue og blink.
Et andet godt sted at fiske på sydsiden af fjorden er ved stranden nord for Sejet ikke langt fra Boller Skov.
Brakør Skov: På nordsiden af Horsens Fjord er der flere glimrende fiskespots. I Strandparken ved den gamle badeanstalt er der gode odds for bid på krogen om foråret.
Og længere mod øst ved skovene ved Stensballe er det let at finde en fredelig plet. Brakør Skov er et populært spot, ligesom halvøen Troensø udgør et oplagt fiskested, der samtidig har god udsigt over fjorden og øerne.
Undlad at fiske fra strandene Langelinie og Husodde Strand, som er populære badesteder.
Alrø: Øens sydlige spids, Egehoved, er et rigtig godt sted at fiske. Vad mod vest til muslingerevet og fisk mod nord. Øst for dæmningen til fastlandet er der også godt fiskeri i det lave vand. Særligt ved højvande.
Horsens Havn: Ved Horsens Havn er det tilladt at fiske fra nordsiden af inderhavnen og mod øst til Horsens Marina.
Lystfiskeri ved Horsens Havn
Smid snøren i Kattegats blå hav
Både Odderkysten og Juelsmindehalvøens kyststrækning er kendetegnet ved lavt vand, som er et rent paradis for havørredfangst. Ved Saksild Bugt, As Vig og Sandbjerg Vig er der mange gode bud på det perfekte spot til din næste fisketur.
Fiskespots ud til Kattegat
Kystfiskeri ved As Hoved
As Hoved er en af de mest populære og eventyrlige pladser i Østjylland. Fiskeriet kan i perioder være så godt, at man forregner sig på den lange gåtur. Pladsen er nemlig kun tilgængelig til fods eller...
Kystfiskeri ved Bjørnsknude
Bjørnsknude finder du kun 5 min kørsel fra Juelsminde bymidte. Her er der tale om et betagende rev der har en lang historik i lystfiskernes historie. Her mødes vandene fra henholdsvis Vejle og Horsens...
Kystfiskeri ved Sandbjerg Vig
Bugten v/ de sorte sommerhuse i Sandbjerg Vig er en lille plads, som er meget besøgt af de lokale lystfiskere. Strækket strækker sig fra den lille skov-bæk ud i hjørnet af vigen (uden fredning) og hen...
Kystfiskeri ved Dyngby Hage
Parkering: Hele området er sommerhusområde, hvor der desværre er parkering forbudt. Det er dog muligt at parkere lige uden for området og gå ...
Kystfiskeri ved Gyllingnæs
Fiskearter: Havørred, hornfisk i sæsonen, multe sommer og efterår, ål og skrubbe i østenvind.
Parkering: Lerdrup Strand (Vadegrund) på næssets vestside eller i rabatten ved Ashramaen på næssets østside...
Kystfiskeri ved Horskær
Parkering: I rabatten lige før grusvejen, hvorfra der er 2-300 m til vandet.
Tip: Fisk til højre for grusvejen og ud til revet. Multen ...
Kystfiskeri ved Hou
Hou Havn
Fiskearter: Havørred, fladfisk, makrel og hornfisk i sæsonen.
Parkering: Hele havnen.
Gode toiletforhold, kiosk osv.
Tip: Havørred i hele området. Godt fiskeri med bobleflåd og sild efter hornfi...
Kystfiskeri ved Hølken Strand
Parkering: Stort grænseareal med mulighed for dagcamping.
Tip: Havørred fanges foran græsarealerne og hen til campingpladsen. Skrubber fanges i øste...
Kystfiskeri ved Kysing
Kysing Strand
Fiskearter: Havørred, hornfisk i sæsonen, skrubber, torsk og chancer for ål.
Ved Kysing Strand er der opstillet borde, hvor man kan ordne dagens fangst.
Parkering: God stor parkering med b...
Kystfiskeri ved Palsgård Strand
Fruens Badehus ved Palsgård Strand er en plads, der kræver lidt benarbejde inden den kan affiskes. Strækket her består af et meget dybt badekar tæt under land. Det giver optimale forhold for lystfiske...
Kystfiskeri ved Saksild Bugt
Fiskearter: Ising og skrubber, chance for hornfisk i sæsonen.
Tip: Meget kendt badestrand med mange gæster. I området er der udsat pighvar. Der fiskes ikke rigtigt efter dem, så ingen ved o...
Kystfiskeri ved Sondrup Strand
Fiskearter: Havørred og hornfisk i sæsonen.
Parkering: Stor P-plads.
Tip: Fisk til højre for trappen, god vinter- og tidlig forårsplads.
Vigtigt: Vadning for det meste nødvendigt.
Kystfiskeri ved Storstranden
Storestranden er i sommerperioden kendt for sine fine badestrande. Men i efteråret, vinter og foråret er strækket fra Juelsminde Marina og ud til Pumpehuset et rigtig godt havørredvand. Fiskene findes...
Lystfiskeri fra Kattegats øer
Både Endelave og Tunø har gode vilkår for fiskeri og fine spots på alle sider af øerne. Overfarten tager en time, men så har du til gengæld den fredelige kyststrækning næsten for dig selv, og gode chancer for at fange skrubber, havørred, makrel, hornfisk og meget mere. På Endelave er det desuden populært at fange rejer, og de mindste kan prøve at fange krabber på øens havn. Begge øer har stor oplevelsesværdi, så en fisketur kan med fordel kombineres med en miniferie.
Gode spots på Endelave: Kloben (det vestligste punkt), Øverste Ende (det nordligste punkt), Lynger Hage (det sydligste punkt) og Kongsvang (det østligste punkt) er alle gode pejlemærker for valg af lokation.
Gode spots på Tunø: Øens vestlige og østlige spids (Stenkalven og Tunø Røn) gør det muligt at komme et stykke ud i vand og fiske. Nedenfor de smukke, høje skrænter på nord- og sydsiden (Nørreklint og Sønderklint) er der desuden gode fangstmuligheder i det lave vand. Særligt forårsfiskeriet er rigtig godt her.
Værd at vide om kystfiskeri
Hvor kan jeg købe fisketegn?
Det nationale fisketegn administreres af Fiskeristyrelsen. På deres hjemmeside kan du købe fisketegnet, som giver adgang til fiskeri i hele landet. Du kan vælge at købe fisketegnet for en dag, en uge eller et helt år.
Skal jeg have fiskekort for at fiske ved kysten?
Nej. Der er frit fiskeri ved de danske kyster. Du skal som altid have det nationale fisketegn, når du fisker i Danmark, men du skal ikke ud og købe fiskekort ved den lokale fiskeriforening.
Hvorfor fiske fra en ø?
På en ø er du relativt uafhængig af vind- og vejrforhold. Det er let at rykke til et andet sted på øen, hvor der er læ, hvis vinden skulle skifte. Øer i fjorde gør ofte sejlrenderne små, hvilket betyder, at der ofte er en høj koncentration af fisk på et bestemt område.
Hvorfor fiske ved en mole?
Moler er unikke steder at fiske, fordi der er gode muligheder for fangst. De store sten tiltrækker nemlig små fisk, som så tiltrækker de større rovfisk.
Samtidig er molen en god måde at få adgang til dybt vand uden at du får brug for waders.
Hvorfor fiske fra en havnekaj?
Ligesom ved molefiskeri har du fra havnekajen mulighed for at komme til dybt vand uden at skulle have dine waders på.
Generelt kræver det ikke meget udstyr at fiske ved havnen - her kan alle være med. En fiskestang, et forfang og madding er alt, hvad du skal bruge.
I den smalle inderhavn i Horsens kan fisk have svært ved at finde ud, når først de er kommet ind. Derfor er der gode muligheder for fangst her.
Hvornår er det fiskesæson?
Har du styr på, hvornår du kan fange de forskellige fisk? I denne kalender kan du danne dig et overblik over, hvornår du har optimale vilkår for fangst af de forskellige fiskearter.
Du kan også se kalendere for mindstemål på Fiskeristyrelsens hjemmeside.
Er der minimumsmål på fisk?
Er fisken på krogen for lille, så du ikke må tage den med hjem? Via denne fredningsberegner kan du undersøge, om fisken skal smides ud eller kan hjemtages.
Du kan også se kalendere for mindstemål på Fiskeristyrelsens hjemmeside.