Kystfiskeri ved den jyske østkyst
Kystlandet byder på mange skønne fiskespots i varieret terræn. Uanset om du foretrækker områdets fjorde, kyststrækningen ud til Kattegat eller en af områdets øer er mulighederne for fangst i top.
Horsens Fjord er et perfekt valg til en god fangst
Den smukke Horsens Fjord har en snoet kystlinje, der skifter retning mange steder. Derfor udgør mange landområder hotspots med særligt gode muligheder for fangst. Øerne Alrø og Hjarnø finder du også i fjorden, hvor du let kan vælge fiskested baseret på vind, vejr og strømretning.
Det et tilladt at fiske ved størstedelen af kysten ved Horsens Fjord, men enkelte steder er der mindre fredningsbælter.
Smid snøren i Kattegats blå hav
Både Odderkysten og Juelsmindehalvøens kyststrækning er kendetegnet ved lavt vand, som er et rent paradis for havørredfangst. Ved Saksild Bugt, As Vig og Sandbjerg Vig er der mange gode bud på det perfekte spot til din næste fisketur.
Lystfiskeri fra Kattegats øer
Både Endelave og Tunø har gode vilkår for fiskeri og fine spots på alle sider af øerne. Overfarten tager en time, men så har du til gengæld den fredelige kyststrækning næsten for dig selv, og gode chancer for at fange skrubber, havørred, makrel, hornfisk og meget mere. På Endelave er det desuden populært at fange rejer, og de mindste kan prøve at fange krabber på øens havn. Begge øer har stor oplevelsesværdi, så en fisketur kan med fordel kombineres med en miniferie.
Læs om områdets fiskespots
Kystfiskeri på nordsiden af Horsens Fjord
Med sin snoede kystlinje byder Horsens Fjords nordlige kyst på mange interessante og fredelige fiskepladser.
Kystfiskeri på sydsiden af Horsens Fjord
Den fredelige kystlinje på den sydlige del af Horsens Fjord byder på en del interessante fiskepladser, som har forskellige karakteristika og fangstmuligheder afhængig af sæson. Vi giver overblikket ov...
Kystfiskeri på nordsiden af Vejle Fjord
Vejle Fjord er den fjord i Danmark med den største koncentration af havørred og fjordørred. Langs den betagende, skovklædte nordkyst er der flere interessante fiskespots, hvor chancen for fangst af de...
Kystfiskeri ved Saksild Bugt
Saksildbugten er mest kendt for sine fantastiske badestrande og dens mange sommerhuse. Området byder på gode faciliteter for lystfiskere med overnatning og indkøbsmuligheder, men hvis du vil have en g...
Kystfiskeri ved Juelsminde
Omkring Juelsmindes populære og livlige lystbådehavn er der flere interessante og forskelligartede fiskepladser. I en ferieby, som er omringet af kyst, er du aldrig langt fra din næste fangst.
Kystfiskeri ved As Hoved
Denne skovklædte halvø for enden as As Vig er en af de mest eventyrlige fiskepladser ved den jyske østkyst. Her er der rigtig gode muligheder for fangst af havørred og hornfisk.
Kystfiskeri ved Bjørnsknude
Bjørnsknude er en lang og spids halvø i Juelsminde, der strækker sig flere kilometer ud i havet. Her er der tale om et betagende rev der har en lang historik i lystfiskernes historie. Her mødes vanden...
Kystfiskeri ved Gyllingnæs
Den markante og overraskende store halvø Gyllingnæs indrammer Horsens Fjord fra nord. Halvøen byder på flere gode fiskepladser, der ikke er særligt velbesøgte, da flere af dem kræver en vandring. Men ...
Kystfiskeri ved Kysing og Norsminde
I den nordligste del af Odderkysten og Saksildbugten er der gode og forskelligartede muligheder for fiskeri. Her kan der fiskes i havn, på stranden og ved rev med gode fangstmuligheder.
Kystfiskeri ved Hou
Ved kysten i og omkring havnebyen Hou er der gode forhold for fiskeri. Både ved det store havneområde og langs strandene på begge sider af havnen kan der fanges havørred, hornfisk, fladfisk og makrel....
Kystfiskeri ved Horsens Havn
Horsens Havn byder på et rigtig godt havnefiskeri med gode muligheder for sæsonfangst af bl.a. sild, makrel og hornfisk.
Kystfiskeri på Hjarnø
Hvis du i sommerhalvåret skal vælge en plads, hvor mulighederne for fangst af havørred er særligt gode, er Hjarnø i Horsens Fjord nok det bedste bud. Øen ligger ganske enkelt fantastisk godt på en lok...
Kystfiskeri på Alrø
Der er mange gode kystfiskepladser i området omkring øerne og mundingen i Horsens Fjord. Ikke mindst på øen Alrø, hvor både øens sydspids og dæmningen til fastlandet er populære og givtige spots for ø...
Kystfiskeri på Endelave
Den skønne ferieø Endelave ligger i Kattegat, en times sejlads fra færgehavnen i Snaptun. Endelave har godt fiskevand hele vejen rundt om øen, og kan udforskes af lystfiskere på en dagstur eller over ...
Kystfiskeri på Tunø
En times sejlads fra den jyske østkyst ligger den lille ø Tunø, som byder på flere interessante fiskespots på rev og nedenfor øens stejle klinter. Øen er ikke større end at man hurtigt kan skifte til ...
Værd at vide om kystfiskeri
Hvor kan jeg købe fisketegn?
Det nationale fisketegn administreres af Fiskeristyrelsen. På deres hjemmeside kan du købe fisketegnet, som giver adgang til fiskeri i hele landet. Du kan vælge at købe fisketegnet for en dag, en uge eller et helt år.
Skal jeg have fiskekort for at fiske ved kysten?
Nej. Der er frit fiskeri ved de danske kyster. Du skal som altid have det nationale fisketegn, når du fisker i Danmark, men du skal ikke ud og købe fiskekort ved den lokale fiskeriforening.
Hvorfor fiske fra en ø?
På en ø er du relativt uafhængig af vind- og vejrforhold. Det er let at rykke til et andet sted på øen, hvor der er læ, hvis vinden skulle skifte. Øer i fjorde gør ofte sejlrenderne små, hvilket betyder, at der ofte er en høj koncentration af fisk på et bestemt område.
Hvorfor fiske ved en mole?
Moler er unikke steder at fiske, fordi der er gode muligheder for fangst. De store sten tiltrækker nemlig små fisk, som så tiltrækker de større rovfisk.
Samtidig er molen en god måde at få adgang til dybt vand uden at du får brug for waders.
Hvorfor fiske fra en havnekaj?
Ligesom ved molefiskeri har du fra havnekajen mulighed for at komme til dybt vand uden at skulle have dine waders på.
Generelt kræver det ikke meget udstyr at fiske ved havnen - her kan alle være med. En fiskestang, et forfang og madding er alt, hvad du skal bruge.
I den smalle inderhavn i Horsens kan fisk have svært ved at finde ud, når først de er kommet ind. Derfor er der gode muligheder for fangst her.
Hvornår er det fiskesæson?
Har du styr på, hvornår du kan fange de forskellige fisk? I denne kalender kan du danne dig et overblik over, hvornår du har optimale vilkår for fangst af de forskellige fiskearter.
Du kan også se kalendere for mindstemål på Fiskeristyrelsens hjemmeside.
Er der minimumsmål på fisk?
Er fisken på krogen for lille, så du ikke må tage den med hjem? Via denne fredningsberegner kan du undersøge, om fisken skal smides ud eller kan hjemtages.
Du kan også se kalendere for mindstemål på Fiskeristyrelsens hjemmeside.