Gå til indhold
©  Foto:

Kystfiskeri ved As Hoved

As Hoved er en af de mest populære og eventyrlige pladser i Østjylland. Fiskeriet kan i perioder være så godt, at man forregner sig på den lange gåtur. Pladsen er nemlig kun tilgængelig til fods eller med medbragt cykel. 

Når det så er sagt, så er det hele umagen værd. Selv turen ud til As Hoved er en oplevelse i sig selv. Her ses ofte rådyr, harre, fasaner og fugle i stort antal.

I den mørke timer er der ligeledes et stort antal af grævlinger og ugler.

Selve As hoved består af en masse store sten med et par lange rev. Her kommer havørrederne ofte forbi i stimer og fiskeriet kan gå fra 0-100 på få minutter. Både spinne- og fluefiskeri virker rigtig godt her. Da pladsen er velbesøgt skal du ligeledes huske, at udvise respekt for dine medfiskere. 

Pladsen virker året rundt, dog med forår, sommer og efterår, som top månederne. 

Men revet er ikke det eneste gode fiskeri du finder herude. Pladserne ind mod Kirkholm og tilbage mod Fruens Badehus er ligeledes givtige.

I hornfiske sæsonen er der masser af liv omkring As Hoved. Her er det de lavtvandende områder på begge sider af revet der er at foretrække. 

Parkering As Hoved:

Her parkeres der ved Palsgårds offentlige parkeringsplads i den sydlige ende. Herfra er der ca 15-20 minutters gang til badehuset og pynten (nogen vælger at cykle). Du følger vejen fra P-pladsen og går mod hovedet af en markvej. Mellem parkeringspladsen og skoven ved selve hovedet passere du et langt åben stykke jord. Herefter er det bare ligeud gennem skoven til du rammer vandet. Her skal du gå mod højre og selve hovedet vil du finde her.

Brug evt. Google maps til at orientere dig på turen til As Hoved.

#kystlandet: