Vandhalla i Hou

Tilgængelige oplevelser i Kystlandet

Foto: Kasper Rander, Communiko

I Kystlandet finder du mange oplevelser, der er tilgængelige for kørestolsbrugere, gangbesværede og andre personer med fysiske handicap. Vi guider til attraktioner, hvor dine særlige behov er tænkt ind i oplevelsen. 

Museer

Der er mange spændende museer i det østjyske, men ikke alle er lige lette at komme rundt i med fysisk funktionsnedsættelse. Her får du en liste med interessante museer, hvor du kan komme rundt med en kørestol.

Liste
Kort
Hovedindgangen til selve fængslet
Foto: Destination Kystlandet

Fængselsmuseet

Dette spændende museum er placeret i en bygning fra 1853, hvor fysisk tilgængelighed ikke var førsteprioritet. Der er dog installeret ramper, elevatorer m.m. inde på museet, der gør det muligt at komme rundt i udstillingsområderne på de forskellige niveauer. Enkelte ramper er meget stejle og kan være svære at komme op af på egen hånd. Personalet hjælper meget gerne til, hvis der er behov for dette. Enkelte steder er der dog desuden smalt på gangene, men med plads til at kørestole kan komme igennem. Gangbesværede skal være opmærksom på, at museet er meget stort og kræver en del vandring. 

Læs mere
Skulpturpark ved Horsens kunstmuseum
Foto: Destination Kystlandet

Horsens Kunstmuseum

Museet er tilgængelig med kørestol og for gangbesværede med elevator til alle etager. Der er skiltet handicapparkering og adgang fra parkeringspladsen til kunstmuseet med kørestol. Kørestolsslisken til museets indgang har ikke gelænder, så er man gangbesværet er der kun væggen at støtte sig til. I museets caféområde er der plads til kørestole, og har man brug for ledsager, er der gratis ledsagerbilletter til folk med ledsagerkort. 

Læs mere
Industrimuseet i Horsens Destination Kystlandet familievenlig attraktion
Foto: David Jervidal

Industrimuseet

Omkring 60 % af museet er tilgængeligt for kørestolsbrugere. Der er en sliske til en bred indgang, hvorfra der gennem maskinhallen er adgang for kørestolsbrugere til det meste af museet. I museets hovedbygning er der adgang til de fleste udstillinger i ét niveau. Der er adgang til første sal med elevator, men butiksgaden på første sal kan kun tilgås via trappe. I Tekstilfabrikken er der adgang for kørestolsbrugere, og der er handicaptoilet. 

Læs mere
Familie går sammen ved Odder Museum
Foto: Lasse Torp

Odder Museum

Odder Museum har tre udstillingsbygninger. I museets nyeste udstillingsbygning er der installeret rampe. Der er brede døre og et handicaptoilet. På parkeringspladsen er der handicapvenligt underlag, som gør det muligt at komme fra parkeringspladsen til udstillingsbygningen med kørestol.

I vand- og dampmøllen er der adgang via en bred port til underetagen af møllen. Fra møllens underetage kan man komme ind i museets café og butik med kørestol.

Det gamle stuehus er desværre ikke tilgængeligt for kørestolsbrugere og svært tilgængeligt for gangbesværede. 

Læs mere
Dreng og hans far kigger på skibsudstilling på Juelsminde Havnemuseum
Foto: David Jervidal

Juelsminde Havnemuseum

Museet har en bred indgang uden trapper, som kørestolsbrugere og gangbesværede nemt har adgang til. Indenfor i museet er der adgang med kørestol i alle udstillinger. Der er også adgang til toilet uden trin.

Kun museets skibssimulator er ikke tilgængelig for kørestolsbrugere, da trin leder op til disse.

Læs mere

Tilgængelige oplevelser for familien

Alle skal kunne have det sjovt - uanset alder og fysiske forudsætninger. Her finder du gode, tilgængelige attraktioner for både store og små.

Liste
Kort
Vandhalla i Hou
Foto: Kasper Rander, Communiko

Vandhalla

Vandhalla i Hou er Danmarks mest mest tilgængelige svømmecenter. Centret er indrettet med henblik på at give gangbesværede og kørestolsbrugere mulighed for at komme i svømmehal. Vandhalla har den eneste vandrutsjebane i landet, som er tilgængelig for mennesker med handicap samt kørestolsadgang til alle bassiner.

Læs mere
Bownlingbaner hos Kuglen & Keglen i Odder - en del af Destination Kystlandet
Foto: Destination Kystlandet

Kuglen & Keglen Together

Kuglen & Keglen er tilgængelig med ramper ved indgangen og alle aktiviteter på én etage. Der er handicapparkering ved indgangen. Der er mange aktiviteter, som også kørestolsbrugere og gangbesværede kan deltage i - heriblandt bowling. Der er også siddepladser til folk med fysisk funktionsnedsættelse og handicaptoiletter i bygningen. Udvalget af aktiviteter er stort, så kontakt Kuglen & Keglen og forhør dig om mulighederne med netop dine behov. 

Airhockey og hobbeborge hos Horsens Legeland
Foto: Horsens Legeland

Horsens Legeland

I Horsens Legeland kan du give dine børn eller børnebørn en fantastisk dag, også selvom du har fysisk funktionsnedsættelse. Der er handicapparkering med plads til fire biler, og der er en rampe ved indgangen. Horsens Legeland er placeret på én enkelt etage, og der er plads til, at man kan komme rundt med kørestol i lokalerne. Der er handicaptoilet i bygningen. De fleste af legelandets aktiviteter er ikke tilgængelige for kørestolsbrugere, da de er baseret på at kravle, hoppe og lignende, men der er dog spillemaskiner, som kan betjenes fra en kørestol. 

Læs mere
Dreng og gorilla i Givskud Zoo
Foto: Givskud Zoo

GIVSKUD ZOO ZOOTOPIA

Kørestole til udlån kan bookes før besøget. Der er grusbelagte stier, som kørestolsbrugere kan benytte, dog er der nogle steder små stigninger på ruten. Gæster med ledsagerkort har mulighed for at tage én ledsager med gratis. Parkens safaribus er udstyret med teleslynge. Bussen har ikke lift, så den kan kun medtage kørestolsbrugere, der kan stige ombord ved egen kraft eller med hjælp fra en ledsager. Du kan læse mere on tilgængelighed i GIVSKUD ZOO på parkens hjemmeside.

Læs mere

Kulturelle opleveler

Kystlandet byder på mange kulturoplevelser, som uden problemer kan opleves af folk med fysisk funktionsnedsættelse, fra biografer til spillesteder.

Liste
Kort
Udsigt fra scenen over flotte røde stolerækker i Horsens Ny Teater
Foto: Horsens Ny Teater (Flemming Ege)

Horsens Ny Teater

Der er en stor kørestolsrampe ved teatrets indgang, men kørestolsbrugere og gangbesværede har også adgang til teateret via en elevator ved personaleindgangen, som kan benyttes ved henvendelse til personalet. Ved langt de fleste shows er der reserveret kørestolspladser og pladser til ledsagere. Der er også gratis adgang for ledsagere med ledsagerkort, så længe der er ledige ledsagerpladser. Der er handicaptoilet og gelænder ved trapper, og i Store Sal er der installeret teleslynge, så folk med høreapparater får en god oplevelse.

Læs mere
Medarbejder fylder popcornbæger i Odder Biffen
Foto: Destination Kystlandet

Biffen Odder

Biffen har vundet Odder Kommunes handicappris for deres arbejde for at styrke tilgængeligheden. Biografen er i ét plan med brede døre, der gør det let at komme rundt. Der er særlige siddepladser for handicappede. Der er desuden gratis ledsagerbilletter til folk med ledsagerkort. Der kan parkeres ganske tæt på biografen fra midtbyens handicapparkeringspladser. 

Læs mere
Børn og familier sidder ved et bord og tegner på Kulturstationen i Horsens, Destination Kystlandet
Foto: Hanne Nielsen

Kulturstationen

Kulturstationen har aktiviteter, som alle kan deltage i. Der er adgang via rampe fra bagindgangen i Kildegade. På en enkelt gang er der rampe, så kørestole har adgang. Det er gratis at komme til arrangementer, så man kan have ledsager med. Nærmeste parkering er i kildegade, men her er der tidsbegrænset parkering. Det er også muligt for kørestolsbrugere at parkere i gården, men her skal man gå til Kildegade for at få adgang via bagindgangen.

Læs mere

Horsens Bibliotek, Tobaksgården

På Horsens Bibliotek, Tobaksgården er der brede indgange og tilgængelighed i hele bygningen via elevator. Der er gelænder ved trapperne, og god bredde mellem reolerne så kørestolsbrugere og gangbesværede også kan færdes mellem bøgerne. Derudover er der handicapparkering og handicaptoiletter.

Læs mere

Mere tilgængelighed i Kystlandet

Badebro med kørestolsadgang
Tilgængelige naturoplevelser i Kystlandet
Værelse i hytte på Hou Søsportcenter med kran på badeværelse og brede døre
Tilgængelige overnatningssteder i Kystlandet