©  Foto:

Kulturstationen

Slip fantasien løs og dyk ned i kreative familie-aktiviteter på Kulturstationen i Horsens. Hver weekend afholdes der kreative og musikalske workshops, koncerter, arbejdende værksteder og finurlige fjollerier. Og det hele er gratis. 

Gratis familie-aktiviteter i Horsens midtby

Fredag eftermiddag, når vi andre kan kalde fyraften, pibler kulturspirerne frem på Horsens nye børnekulturhus Kulturstationen. Bygningen, der i hverdagens dagtimer bruges af områdets lokale folkeskole, har i mange år været kreativitetens arnested i Horsens, da både teaterskolen Komediehuset, Billedskolen og byens Musik- og balletskole holder til under ét og samme tag i den gamle horsensianske midtbyskole, kun 5 minutter fra shoppingstrædet Søndergade.  

Huset har fået en overordentlig overhaling, med det formål at åbne den op for legesyge børn og deres forældre i weekenden. Fordelt på tre etager, er her et mekka af dansesale, teaterscener, håndværks- og musiklokaler, moderne og hyggelige fællesarealer og opholdsrum samt et stort nyt fælleskøkken - og det hele er åbent for jer lørdag og søndag, året rundt - helt gratis

Konceptet er beundringsværdigt; hver weekend er der udvalgte temaer, workshops og aktiviteter, der understøttes af kulturskolernes instruktører og frivillige. Redskaber og remedier står Kulturstationen for - børn skal blot medbringe nysgerrighed, fantasi og gå-på-mod. De enkelte aktiviteter løber enten hele dagen eller i udvalgte tidsrum. Få hele overblikket over Kulturstationens program på stedets hjemmeside eller forhør jer ved skranken i hovedindgangen ved ankomst. 

Man behøver ikke deltage i husets skemalagte aktiviteter for at være på Kulturstationen. Det er helt okay blot at opholde sig i husets fællesarealer eller på legepladsen i den gamle skolegård, så længe man ikke forstyrrer de igangværende workshops.  

 

Uden mad og drikke duer kreativiteten ikke

Der kan ikke købes mad på Kulturstationen. Til gengæld er man meget velkommen til at tage mad og drikke med og nyde i cafeen/fællesområdet på 1. salen. Her er der også et lille te-køkken, hvor man kan anrette madpakkerne, låne en smørrekniv, tage sig et glas postevand, lune mælk til de små, eller andet.

Nogle gange sælges der kaffe/te/saftevand i køkkenet - spørg ved skranken i hovedindgangen, om dette er tilfældet. 

Har I glemt madpakken hjemmefra, så se listen over restauranter, caféer og spisesteder i Horsens og find jeres næste måltid. 

 

Åbningstider og parkering

Kulturstationen har åbent hver weekend mellem kl. 10.00-15.00. 

For aktuelle nyheder om Kulturstationen - se husets hjemmeside samt facebookside

Det er ikke muligt at parkere på adressen.
Parker i stedet på én af de offentlige parkeringspladser på nærliggende Nørregade.

 

På udkig efter flere (budgetvenlige) familie-aktiviteter i Horsens?

Efter en masse tuml og spas på Kulturstationen kan det være godt med lidt frisk luft. Prøv (gratis) Skattejagten Horsens Rundt, der er en hyggelig, udfordrende, sjov og aktiv oplevelse for hele familien. Og psssst - alle skattejægere får en fin medalje med hjem, som bevis for deres bedrifter. Turen er 6 km og går forbi bl.a. byparken Caroline Amalie Lund, Horsens Kunstmuseum, Industrimuseet samt stedets fantastiske nye legeplads og selveste Vitus Berings kanoner.  

Er det rusk-og-sjask-vejr? Se hele Destination Kystlandets guide til familie-venlige oplevelser på regnvejrsdag