©  Foto:

Kystfiskeri på Endelave

Den skønne ferieø Endelave ligger i Kattegat, en times sejlads fra færgehavnen i Snaptun. Endelave har godt fiskevand hele vejen rundt om øen, og kan udforskes af lystfiskere på en dagstur eller over flere dage med overnatning.  

Godt fiskeri på kaninernes ø

Endelave vækker helt naturligt interessen for lystfiskere med sin 25 kilometer lange fredelige kystlinje med god, åben kyst hele vejen rundt. Øens gode fiskepladser har forskelligartet karakter fra store rev til strande med spændende bundforhold. Afstandene på Endelave er overkommelige – du kan vælge at tage bilen med til Endelave og køre til de yderligere områder eller at medbringe / leje en cykel på havnen hos Endelave Grill & Café.

Havørredfiskeriet er bedst, når fiskene er trukket ud af Horsens Fjord, dvs. i sommerperioden. Hornfiskeriet er rigtig godt i sæson.

 

Øverste Ende

Endelaves nordligste spids, Øverste Ende, ligger for enden af det smukke og særprægede naturområde Øvre. Revet, der rækker et godt stykke ud i Kattegat, har stærk strøm og gode chancer for fangst af havørred og hornfisk. De bedste fangstchancer fås ved at kaste ud i revet, men der er også nogle fine badekar mellem revlerne på begge sider af revet. Ned langs østkysten ud for Øvre er der en del fine badekar.

Fiskeriet her er bedst i det sene forår og ellers om sommeren. Parkering i siden af vejen Øvre, hvor vejen slår et knæk mod øst.

 

Lynger

Endelaves to sydøstlige spidser, Lynger og Lynger Hage, er populære fiskespots, hvor chancen for at fange havørred er særligt stor. Der er en markant strøm i vandet og en del sten og tang. Netop den sydlige og østlige del af øen er det bedste sted til fangst af havørred. Bedste periode er sent forår og hele sommeren.

Mellem Lynger og Kloben ligger stranden Søndermølle på sydsiden af øen. Her er der rigtig spændende bund med store sten, badekar og skiftevis sandbund og mørke pletter af tang/sten. Her fiskes der også godt efter havørred – bedst fra det lille rev.  

 

Kloben

Kloben, Endelaves vestligste punkt, er et rev med en stærk strøm, hvor rovfisk tit kommer forbi. Der kan fiskes på begge sider af revet, og du skal måske prøve lidt forskelligt for at se, hvad der virker. Der er rigtig gode muligheder for fangst af hornfisk her i sæson.  

 

Andre fiskespots i området

Der er mange andre skønne givtige fiskespots på fastlandet på jyske østkyst samt på øerne i Det Østjyske Øhav. På denne side om kystfiskeri i Kystlandet kan du finde inspiration til din næste fangst og valg af fiskeplads ved den jyske østkyst.

 

Om Endelave

De vilde kaniners ø Endelave byder på spisesteder, overnatning, indkøbsmuligheder, aktiviteter og vild natur. På denne side kan du finde inspiration til dit ophold på øen.