©  Foto:

Kystfiskeri ved Bjørnsknude

Bjørnsknude er en lang og spids halvø i Juelsminde, der strækker sig flere kilometer ud i havet. Her er der tale om et betagende rev der har en lang historik i lystfiskernes historie. Her mødes vandene fra henholdsvis Vejle og Horsens fjord, og et stort antal havørred og hornfisk passerer forbi her.

Godt fiskevand, men giv agt!

I Juelsminde, 5 minutters kørsel fra byens havn, ligger spidsen af halvøen Bjørnsknude. Dette betagende rev, som stikker langt ud i Kattegat, byder på fabelagtigt fiskeri med gode fangstmuligheder, men er bestemt også et sted man skal betræde med yderst varsomhed. Strømmen her kan være voldsom og utilregnelig. Heldigvis er der sten og strand på begge sider af revet, hvilket gør pladsen fiskbar selv ved tidevandsskiftet. Pga. den til tider voldsomme strøm, ser revet ikke ens ud fra sæson til sæson. Det ene år er revet fuld af muslinger, det næste ålegræs og tredje år knapt at se. Naturens luner og kræfter spiller ind her.

 

Når det så er sagt…

Mange lystfiskere har haft uforglemmelige oplevelser på netop denne plads. Pladsen er en helårsplads og et decideret hotspot for havørredfiskeri. Når vandtemperaturen stiger først i marts, starter det mere stabile fiskeri, og havørrederne kommer ind på revet. Fra midten af april ankommer også de langnæbede hornfisk. En formidabel fighter og spisefisk.

I sommerperioden er det primært tiltrækkende havørreder, som dominerer revet. De havørreder der skal finde deres gydevand i Vejle og Horsens Fjord skal potentielt forbi denne plads. Det bevirker, at der hvert år fanges flotte og rigtig store fisk på denne plads.

 

Spinne eller flue?

Lad os nørde lidt:

Almindelige spinnestænger i 9-11 fod med et størrelse 2500 - 3000 hjul er at foretrække. I starten af sæsonen er blink i kradse farver at foretrække. Fra midten af maj til september er lange tobis lignende blink ofte et sikkert valg.

I efteråret er det de kompakte 5-7 cm blink der fungerer godt. Her er der et stort antal af kutlinger på revet.

Bombarda fiskeriet er ligeledes givtig på revet. En 10-12 fods stang med et str. 2500 - 3000 hjul. Fluerne er de samme som beskrevet neden for under fluefiskeri.

Til fluefiskeri er fluestænger i 9-10 fod # 6 og # 7 er at foretrække. En Intermediate line/skydehoved eller synkende polyleader gør det godt i dagstimerne, mens flydende er optimalt under natfiskeriet.

Reje og tobisfluer er rigtig effektive på denne plads.

 

Sådan finder du frem til Bjørnsknude

Desværre er der ikke en parkeringsplads i forbindelse med spidsen af Bjørnsknude. De fleste vil køre ned ad Bjørnsknudevej for at finde parkering, men der må ikke parkeres ved sommerhusene. Det er vigtigt, at dette overholdes.

Hvis du ikke har noget imod en lille strandvandring, er de nærmeste anbefalelsesværdige parkeringspladser ved Grønbjerggård Strand på sydsiden (på vejen Sønderstrand) eller den offentlige parkeringsplads på Storstranden. Begge byder på en vandring på 1,5 kilometer, men på en ganske smuk strækning ved kysten.  

 

Andre fiskespots i området

På denne side om kystfiskeri i Kystlandet kan du finde inspiration til din næste fangst ved den jyske østkyst.

 

Mangler du det helt rigtige fiskeudstyr?

Effektlageret er lokalområdets største udbyder af fiskeudstyr. Foruden en stor webshop har Effektlageret en fysisk butik i Horsens med et stort udvalg til enhver form for fiskeri.