©  Foto:

Kystfiskeri ved Saksild Bugt

Saksildbugten er mest kendt for sine fantastiske badestrande og dens mange sommerhuse. Området byder på gode faciliteter for lystfiskere med overnatning og indkøbsmuligheder, men hvis du vil have en god fangst, bør du bevæge dig nogle kilometer væk fra bademekkaet.

Lystfiskeri i hjertet af Odderkysten

Odderkysten (strækningen mellem Hou og Norsminde på den jyske østkyst) er populær blandt lystfiskere, og byder bestemt også på flere gode fiskespots. Her er det let at finde overnatning, da området har mange sommerhuse og campingpladser med hytter. Koncentrationen af badegæster er størst omkring Saksild og Rude, men denne inderste del af bugten er dog ikke lige så populær blandt områdets fisk. Det er ikke sådan, at der slet ikke er fisk – de der prøver at fiske ved Saksild kan godt få bid af særligt ising, skrubber og hornfisk, men hvis du vil optimere dine fangstmuligheder (og i øvrigt undgå at få tyske badegæster på krogen), bør du bevæge dig nogle få kilometer mod nord eller syd. Fra Saksild kan du vandre til gode fiskepladser i både syd- og nordgående retning.

 

Fiskeri ved Dyngby Hage

Hvis du kigger på et kort over Saksildbugten, kan du næsten forestille dig, hvor fiskeriet er bedst. Som ved så mange andre bugter, er fiskeriet bedst for enden af bugten, hvor rev gør, at strømmen af fisk her er særligt stor.

2,5 kilometer syd for Saksild Strand, ligger Dyngby Hage ved sommerhusområdet Dyngby Strand. Her er et stort rev med småsten og muslinger, som tit holder fisk. Særligt forårsfiskeriet er særligt godt, mens sommerfiskeriet kræver lavt vand og god strøm, så man kan komme længere ud og fiske på dybt vand. Der er et særligt godt badekar på højre side af revet.

Der er gode muligheder for fangst af hornfisk, havørred og skrubber. De sidstnævnte fanges i østenvind – bedst ved højvande og solnedgang. Derudover er der gode chancer for, at ål og torsk melder sig som bifangst.

Det anbefales at vandre til Dyngby fra Saksild eller Hølken, da der ikke er offentlig parkering ved Dyngby.

 

Fiskeri ved Kysing

Nord for Saksild og Rude ligger Kysing, hvor Odderkystens fine sandstrand går over i mere stenet strand. Både på Kysing Strand og ved Kysing Næs nær Norsminde Havn er der rigtig gode fangstmuligheder.  Kysing Næs er vel nok lokalområdets mest populære fiskespot, mens der er lidt mere fredeligt ved Kysing Strand.

Du kan læse mere om de enkelte spots omkring Kysing og Norsminde på denne side.

 

Andre fiskespots i området

Der er mange andre skønne, givtige fiskespots på denne del af den jyske østkyst. På Odderkysten finder du også flere fine fiskepladser omkring Hou.

På denne side om kystfiskeri i Kystlandet kan du finde inspiration til valg af fiskeplads ved den jyske østkyst.

 

Fiskeophold i Saksildbugten?

På denne side kan du finde inspiration til overnatning, spisesteder, aktiviteter med mere omkring Saksild.  

 

Mangler du det helt rigtige fiskeudstyr?

Effektlageret er lokalområdets største udbyder af fiskeudstyr. Foruden en stor webshop har Effektlageret en fysisk butik i Horsens med et stort udvalg til enhver form for fiskeri.