Gå til indhold
Bord bænkesæt i grønne omgivelser

Oplevelser omkring Horsens Fjord

Foto: Destination Kystlandet

Se her, hvad du kan opleve, når du holder pause fra vandrestøvlerne, cyklen eller kanoen på din tur rundt om Horsens Fjord.

Liste
Kort

Tag på tur i det grønne omkring Horsens Fjord

Horsens Fjord byder på et varieret landskab, og her har vi samlet nogle af de smukkeste skove og naturområder, du kan opleve på turen.

To mænd nyder udsigten over Horsens Fjord i udsigtstårnet ved Kyststien
Foto: Destination Kystlandet

Med udsigt til Horsens Fjord

Hvis du holder dig på landjorden, guider vi her til nogle af de bedste udsigtspunkter, hvor du får et flot vue ud over en af Danmarks flotteste fjorde, Horsens Fjord.

Strande og badesøer nær Horsens

Tag en dukkert i Horsens Fjord og i badesøerne nær Horsens og tilbring en dag ved de bynære strande eller på strandene langs nordsiden af fjorden ved Sondrup, på Hjarnø eller havnebyen Snaptun på sydsiden.

Vandreferie ved Horsens Fjord med Fyrholt Rejser

Spænd støvlerne og tag på en fem-dages vandreophold ved Horsens Fjord. Naturoplevelsen er alsidig, og du kommer til at vandre ved både fjord, sø, å, på en ø og over høje bakker. Der er tre lange vandredage med +20 kilometers vandring, mens hjem- og afrejsedag byder på kortere vandringer.

Huse set fra hovedgaden på idylliske Alrø i Horsens Fjord - en del af Destination Kystlandet
Foto: Destination Kystlandet

Besøg idylliske Alrø

Midt i Horsens Fjord finder du den lille, idylliske ø Alrø, som er spækket med ægte Morten Korch-stemning, smuk natur og de lækreste madoplevelser. Sæt fx tænderne i en ægte bisonburger eller hvad med landets største kæmpetarteletter?

Læs mere
island Hjarnø's church
Foto: Melissa Villumsen

Velkommen til Hjarnø

Selvom Hjarnø kun ligger 500 meter fra fastlandet, er ø-stemningen til at tage og føle på. Så snart du ankommer til den lille færgekaj står tiden stille, og historierne lurer lige under overfladen.

Læs mere

Snaptun - Oplevelser ved den lille havn i Horsens Fjord

Som en blå oase i et grønt landskab ligger Snaptun smukt ud til Horsens Fjord. Her kribler det dagligt med liv fra sejlere, færgegæster og naturelskere, der bruger havnen som et hyggeligt pitstop eller en reason-to-go i sig selv. 

Glud Museum
Foto: David Jervidal

Glud Museum

Oplev 350 års landsbyhistorie på frilandsmuseet i landsbyen Glud. Besøg Danmarks ældst daterede bondestuehus, deltag i sjove familieaktiviteter, oplev arbejdende værksteder eller se den store udstilli...

Læs mere
Danmarks Ferguson Museum
Foto: Danmarks Ferguson Museum

Danmarks Ferguson Museum

Oplev verdens største samling af Ferguson-traktorer i idylliske landlige omgivelser. Tag familien med og lær mere om den historiske gamle traktor i museumsudstillingen inden i begiver jer ud i laderne...

Læs mere
Den Kreative Have
Foto: Den Kreative Have

Den Kreative Have

I den idylliske landsby Haldrup ligger denne japansk-inspirerede besøgshave med vandløb, søer, hyggelige siddeområder og et stort antal formklippede træer. Nyd synet af de håndtamme koi-karper og kig ...

Læs mere

Kajak og SUP-board udlejning hos Horsens City Camping

Oplev Horsens Fjord fra vandsiden og få samtidig rørt musklerne. Hos Horsens City Camping kan du leje en havkajak eller et SUP-board i to timer, fire timer eller en dag og få en helt særlig oplevelse ...

Læs mere
Galleri Mynster
Foto: Destination Kystlandet

Galleri Mynster

Midt på Alrø ligger øens gamle skole, som i dag er bolig og galleri for kunstneren Tine Mynster. Her kan du opleve hendes farverige akrylmalerier og måske få en god snak med indehaveren selv. Og hvem ...

Læs mere

Rundt om Horsens Fjord

Udsigt over Horsens Fjord

Fjordminoen

Vandrerute rundt om Horsens Fjord

Foto: Melissa Willumsen
På cykel rundt om Horsens Fjord på Fjordminoen

På cykel

Smukt og alsidigt cykelrute rundt om Horsens Fjord

Foto: Horsens Kommune
Kajakroer i Horsens Fjord

I kajak

Oplev Horsens Fjord fra vandsiden

Foto: Destination Kystlandet

#kystlandet: