©  Foto:

Glud Museum

Oplev 350 års landsbyhistorie på frilandsmuseet i landsbyen Glud. Besøg Danmarks ældst daterede bondestuehus, deltag i sjove familieaktiviteter, oplev arbejdende værksteder eller se den store udstillingshal med landbrugsredskaber, hestevogne og landhåndværk.

Besøg det spændende frilandsmuseum

Glud Museum er et frilandsmuseum, hvor man kan opleve 350 års landsbyhistorie. Her er bl.a. en firlænget bindingsværksgård, små fiskerhjem og husmandssteder, som man kan gå på opdagelse i. På museet fortælles om livet i de små landbysamfund fra 1600-tallet frem til 1950’erne.

 

De gamle gårde

De mange historiske bygninger fortæller hver deres historie. Kom med ind i Rasmus Thomesøns stuehus fra 1662, her kan man tage et kig ind i de dunkle stuer, hvor alkover, ildsteder og langborde stod tæt. I det lille fiskerhjem hang fiskenettene i stuerne og madrasserne var stoppet med tang. I det høje transformatortårn kan man opleve, hvilken revolution elektriciteten var.

 

Oplev malermesterens hus

Den lokale malermester Søren Knudsen grundlagde Glud Museum i 1912 og museet rummer også Søren Knudsens hjem, Hildesheim, hvor man kan komme bagom museets historie og den på mange måder anderledes museumsgrundlæggers liv.

 

De glemte tings historie

I den store udstillingshal gemmer sig historier om børnefødsler, brandvæsen og hverdagens mange sysler. Her kan man se postvogne, slagteblokke, oldermandsstave og barselspotter, genstande der engang var en vigtig del af samfundet, men som nu næsten er glemte.

 

Liv i landsbyen

I løbet af året er der mange spændende arrangementer. Gamle husdyrracer indtager museet til Dyrenes dag, høsten kommer i hus til Høst- og markedsdage, og julen bliver fejret med de gamle traditioner til Jul i landsbyen. I sommerperioden er der ferieaktiviteter for hele familien og man kan møde smede, trædrejere og vævere, når de mange dygtige frivillige demonstrerer de gamle håndværk og husflid.

 

Levende sommeraktiviteter

I sommerferien kan man om eftermiddagen mandag til torsdag deltage i de hyggelige familieaktiviteter. Kom og vær med til de gamle lege, prøv at spille kegler og gå på stylter. Så tag familien i hånden og tilbring jeres eftermiddage med de mange hyggelige aktiviteter på museet. Hver tirsdag-torsdag og søndag eftermiddag demonstrerer de dygtige frivillige håndværk og husflid i de arbejdende værksteder. Her kan man få en snak med trædrejerne, opleve smeden arbejde ved den glødende esse, se det fineste kniplingsarbejde og få et indblik i, hvordan præsternes hvide kraver bliver pibet.

Du kan se årets program for sommeraktiviteter på Glud Museums hjemmeside.