©  Foto:

Danmarks Ferguson Museum

Oplev verdens største samling af Ferguson-traktorer i idylliske landlige omgivelser. Tag familien med og lær mere om den historiske gamle traktor i museumsudstillingen inden i begiver jer ud i laderne, hvor flere hundrede traktorer venter.

Verdens største samling af Ferguson-traktorer

På gården Ankerslund har Henrik Nielsen skabt en imponerende privat samling af Ferguson-traktorer og andre køretøjer.

Kom og oplev den store samling, den hyggelige gård, de 200 kvier i stalden, traktorer, redskaber, andre køretøjer, naturen og den afslappede atmosfære på landet.

De mange traktorer stammer fra forskellige perioder i historien fra den spæde start til de mere moderne maskiner. Derfor giver udstillingen en mulighed for at følge Ferguson-traktorens udvikling og historie fra dens indtog i det danske landbrug. Samlingen rummer maskiner fra 1917 og frem til 1970’erne.

På museet kan du se hele 250 traktorer, redskaber og andre køretøjer. Og så skal du selvfølgelig ikke snydes for symbolet på Ferguson museet – den 12 meter høje skulptur, hvor 28 traktorer tilsammen danner en pyramide.

Kig også ind i museets værksted og se, hvad der arbejdes på for tiden.

 

Tag picnickurven med

Nyd din medbragte frokost eller kaffe under træerne til udsigten af den gamle, smukke lade, som er det største bindingsværksbyggeri i Danmark i de sidste 100 år. Fred, ro og masser af plads til, at de små kan løbe rundt, som de vil.

Tag også børnene med i stalden, hvor de kan se de mange søde køer.

 

Bestil en rundvisning

På en guidet tur med Henrik Nielsen får du den spændende fortælling om Ferguson-traktoren, grundlæggeren Harry Ferguson og ikke mindst Henriks egen historie om, hvordan han har fået skabt så stor en privat samling. Rundvisningen tager 1-2 timer og kan bookes pr. telefon. Prisen er 300 kr. for en rundvisning + entré på 50 kr. pr. person.

 

Arrangementer og fester

Hvert år sidst i maj afholdes der Ferguson Dage, hvor traktorerne køres ud, vises frem og tages i brug.
Og til november kan du opleve det store populære julemarked.

Du har også selv mulighed for at afholde din næste fest hos Danmarks Ferguson Museum. Den smukke og unikke bindingsværkslade er den perfekte ramme for din fest – uanset om det er et bryllup, en fødselsdagsfest eller måske et firmaarrangement.